Izbori u Mostaru

U Raštanima predstavljeni kandidati liste ''Ostajte ovdje – Zajedno za naš Mostar''

Većina predstavnika na listi je iz reda srpskog naroda, ali ova lista predstavlja identitet svih građana Grada Mostara.
Vijesti / Politika | 13. 12. 2020. u 14:52 Plaćeni članak

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danas u 11.30 sati u Raštanima predstavljeni su kandidati liste „Ostajte ovdje – Zajedno za naš Mostar“  za gradsko područje Zapad koju čine Dragana Ćorić, Slaviša Ćorluka, Bojana Anđelopolj, Dragana Tubić, Saša Kiner, Vanja Belović, Boris Babić, Svjetlana Andrić i Aljoša Rađenović.

„Ostajte ovdje – Zajedno za naš Mostar“ nije samo politička opcija. Ona je izbor za sve ono što je Mostar nekada bio i što će nadam se i budućnosti biti.  Većina predstavnika na listi je iz reda srpskog naroda, ali ova lista predstavlja identitet svih građana Grada Mostara koji se stvarao vijekovima i daje poseban pečat multikulturalnosti“ izjavio je danas nositelj gradske liste dr Velibor Milivojević.

„Očekujem bolje sutra za sve nas , za Srbe ali i za sve ljude u ovom gradu. Poruka da ljudi izađu na izbore i odluče o svojoj sudbini u naredne četiri godine. „Ostajte ovdje – Zajedno za naš Mostar“ mislim da se taj slogan ne bi trebao odnositi samo na Srbe nego na sve ljude u ovom gradu – rekao je kandidat liste dr Dalibor Đurasović.

Predstavljanje kandidata je proteklo u ugodnom razgovoru sa sugrađanima, kao i u planiranju aktivnosti koje će u narednom periodu potaknuti razvoj zajednice.

Foto:PR / U Raštanima predstavljeni kandidati liste Ostajte ovdje – Zajedno za naš Mostar

Nositelj liste za izbornu jedinicu Zapad Dragana Ćorić je istaknula da će već od sutra krenuti konkretni radovi na uređenju  i rekonstrukciji  sportsko - rekreativnog igrališta i poboljšanju javne rasvjete, a naše opredjeljenje su bolji uvjeti za sve mještane. Ovo je prilika da s predstavnikom liste „Ostajte ovdje – Zajedno za naš Mostar“ u vijeću Grada Mostara svi građani pokažu opredijeljene da je Mostar otvoren grad koji je spreman da svakom čovjeku da priliku, bez bilo kakvih predrasuda.

Predstavljanje svih kandidata i razgovori sa sugrađanima obavit će se u narednih sedam dana i na ostalim gradskim područjima.

Svi koji žele da se uključe u rad i budu dio jedne zdrave i kvalitetne zajednice, zasnovane na bazi saradnje, uzajamnog povjerenja i podrške mogu se javiti na broj telefona +38766767474.

 

Kopirati
Drag cursor here to close