Nema šale

Dodik poručio u Mostaru: Želimo biti dio vlasti u gradu

Na sastanku je usuglašena jedinstvena lista, čiji će nositelj biti doktor Velibor Milivojević.
Vijesti / Politika | 08. 09. 2020. u 18:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:Anadolija / Milorad Dodik s predstavnicima koordinacije srpskog naroda

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik boravi u posjeti Mostaru gdje se sastao s predstavnicima koordinacije srpskog naroda, koja će na lokalnim izborima u ovom gradu u prosincu nastupiti s jedinstvenom listom, po uzoru na opće izbore 2018. godine, javlja Anadolu Agency.

Tim povodom, nedavno je Dodik, u svojstvu lidera Saveza nezavisnih socijaldemorata (SNSD), parafirao sporazum s predsjednikom Srpske demokratske stranke (SDS) Mirkom Šarovićem.

Sastanku su, osim predstavnika mostarskih ogranaka SNSD-a i SDS-a, prisustvovali i predstavnici Izbornog stožera liste "Ostajte ovdje - Zajedno za naš Mostar" te Srpske pravoslavne crkve (SPC) u Mostaru.

Dodik je obećao svaki vid pomoći Srbima na lokalnim izborima 20. prosinca.

Na sastanku je također usuglašena jedinstvena lista, čiji će nositelj biti doktor Velibor Milivojević. Srbi koji su do 1991. godine živjeli u Mostaru, a danas su na drugim adresama, pozvani su da ostvare svoje biračko pravo.

“Hvala svima na jedinstvu i potpori koju smo dobili, između ostalog, hvala i predsjedniku Dodiku. Samo ujedinjeni možemo ostvariti naš cilj. Ovo je šansa koju ćemo iskoristiti za bolji život naše zajednice u Mostaru“, rekao je Velibor Milivojević.

Dodik je u obraćanju medijima podsjetio da je u Mostaru do 1992. godine živjelo više od 20 tisuća Srba, te da ih danas ima oko četiri tisuće. Kazao je i da je "srpska zajednica u gradu snažno devastirana".

“Srbima je danas posebno važno da imaju legitimne predstavnike u gradskoj vlasti. Dosad smo bili uskraćeni za mnogo toga, a odsad želimo biti ravnopravni s ostalim narodima. Jedini način da se izborimo jeste da se okupimo oko liste koju će predvoditi doktor Milivojević“, rekao je Dodik.

Dodao je i da pouzdano zna da će na listama drugih političkih stranaka biti srpskih kandidata, kazavši kako "oni ovdje ne mogu legitimno predstavljati Srbe", jer, kako je ustvrdio, stanje u gradu je takvo da su polarizirani odnosi između triju naroda.

“Srbi su dosad bili moneta za potkusurivanje. Marginalizirali su ih Hrvati i Bošnjaci. Odsad želimo biti dio vlasti u gradu“, kazao je Dodik.

Kopirati
Drag cursor here to close