Sastanak

Turković u Americi: O čemu je razgovarala s Escobarom?

Tijekom sastanka istaknuta je važnost punog funkcioniranja državnih institucija.
Vijesti / Politika | 22. 04. 2022. u 16:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zamjenica predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministrica vanjskih poslova BiH  Bisera Turković sastala se jučer u Washingtonu sa Gabrielom Escobarom, zamjenikom pomoćnika državnog tajnika SAD-a, te veleposlanikom Jim O’Brianom, šefom Ureda za koordinaciju sankcija u State Departmentu.

Ministrica Turković je sa američkim dužnosnicima razgovarala o aktuelnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini, reformskim procesima te suradnji dvije prijateljske države.

Tijekom sastanka istaknuta je važnost punog funkcioniranja državnih institucija, reformi na europskom putu te borbe protiv korupcije i usuglašavanja vanjske politike BiH sa EU, posebno u pogledu odnosa prema događanjima u Ukrajini. Od BiH se očekuje da ispunjava svoje zakonske i međunarodne obveze u tom pogledu.

Ministrica se zahvalila američkoj vladi i narodu na kontinuiranoj pomoći i snažnom angažmanu, te je izrazila nadu da će i Europska unija ubrzano odobriti kandidatski status za BiH.

Sugovornici su istaknuli kako SAD nastavlja čvrsto podržavati Bosnu i Hercegovinu, mir i stabilnost te njen napredak i euroatlantske integracije.

Sastanku je prisustvovao i veleposlanik BiH u SAD Bojan Vujić.

Kopirati
Drag cursor here to close