Svetlana Broz

Titova unuka: U Republici Srpskoj se građanima dijeli oružje

Svetlana Broz kaže kako su nakon ratova od 1995. do 1999. sve nacionalne stranke ''koje su organizirale ratove i vodile ih, ostale na vlasti do danas''.
Vijesti / Politika | 25. 10. 2021. u 08:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''U RS se dijeli oružje građanima kao ’91'', izjavila je za crnogorski Monitor Svetlana Broz, unuka Josipa Broza Tita, koja vodi NVO Gariwo u Sarajevu.

''Ideje Velike Srbije i Velike Hrvatske, bazirane na teritorijalnim pretenzijama prema BiH, življe su nego ikada ranije. Europa i svijet gledali su na krvavi raspad Jugoslavije bez komentara, osim svijetlih likova poput Alexandra Langera, pisca i člana Parlamenta Europe koji se ubio u znak protesta protiv beskrupulozne šutnje Europe i njenih institucija. Pitanje je samo hoće li ponovo šutjeti'', rekla je, između ostalog, Broz.

Kaže kako su nakon ratova od 1995. do 1999. sve nacionalne stranke ''koje su organizirale ratove i vodile ih, ostale na vlasti do danas''.

''A suđenja za ratne zločine u ICTY trajala su gotovo trideset godina. Sve u ime ljudskih prava okrivljenih, koji su ubili više od 100.000 građana i raselili samo u BiH 2,5 milijuna. Ideolozi tih zločina u najvećem broju i danas vladaju prostorima Zapadnog Balkana, kao članovi najjače mafije organiziranog kriminala u Europi, birani od strane preplašenih građana, s blagoslovom iste te EU'', rekla je.

Kaže kako ''goloruki građani ne mogu izaći na kraj s onima koji imaju svu vlast, novac, trenirane i plaćene ubojice za ratove koje su vodili i koje ponovo žele voditi''.

''Dovoljno bi bilo kada bi sve te međunarodne institucije skupile sav dokazni materijal koji imaju, jer ovdje se nalaze više od trideset godina, a prate i registriraju pomno sve kriminalne radnje, i omogućile tužiteljima i sucima da pravedno sude, odnosno da imamo neovisno sudstvo. Ali, kako to nisu uradili za ova tri desetljeća, izgleda da im permanentna nestabilnost Zapadnog Balkana odgovara. Dokle će im odgovarati, ne znam'', rekla je i dodala da ''kriminalci vladaju, a narod opljačkan šuti u strahu da može biti i gore''.

Kopirati
Drag cursor here to close