"Kao ozbiljan političar"

Tegeltija: Neću gubiti vrijeme polemizirajući s onima koji iza sebe nisu ništa ostavili

Jedna stvar je jasna - Vijeće ministara je usvojio budžet u predviđenoj proceduri i uputio Predsjedništvu BiH koje je taj budžet usvojilo uz odgovarajući amandman", pojasnio je Tegeltija.
Vijesti / Politika | 10. 06. 2022. u 13:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija izjavio je Srni da je Vijeće ministara na čijem je čelu provodio i provodit će odluke koje sam donosi ili one obvezujuće koje donosi Predsjedništvo BiH u vezi s vanjskom politikom BiH.

"Naravno da kao ozbiljan političar neću gubiti vrijeme da bi polemizirao s onima čiji je politički rad jedino fokusiran na davanje izjava medijima, a iza sebe, za sve vrijeme političkog rada, nisu ništa ostavili", rekao je Tegeltija upitan da prokomentira izjavu Igora Crnatka da je Vijeće ministara prebacio 12,5 milijuna KM na račun SIP BiH na osnovu nametnute odluke OHR-a, čime je, kako kaže, SNSD direktno priznao Christiana Schmidta kao visokog predstavnika jer su njegov nalog ispunili u roku kraćem od 24 sata.

Pročitajte još

Predsjedavajući Vijeća ministara je istaknuo da polemika s PDP-om i Igorom Crnatkom nigdje ne vodi te da medijski istupi njima služe da skrenu pažnju javnosti na sebe jer ništa drugo u političkom smislu niti rade za Republiku Srpsku niti su bilo kad uradili.

"Sve što pokušate da objasnite Crnatku on to ne želi da razumije i samo šalje zbunjujuće izjave. Jedna stvar je jasna - Vijeće ministara je usvojio budžet u predviđenoj proceduri i uputio Predsjedništvu BiH koje je taj budžet usvojilo uz odgovarajući amandman", pojasnio je Tegeltija.

Što se tiče odluke Schmidta, predsjedavajući Tegeltija je naglasio da ona za njega kao pojedinca ne postoji, niti se na bilo koji način spominje u Vijeću ministara.

"Vijeće ministara nije ništa uradio prema toj odluci i nikada neće ni raditi. Sve u vezi s tom odlukom što rade i pokušavaju da uvuku SNSD je apsolutno besmisleno", poručio je Tegeltija.

Kopirati
Drag cursor here to close