Ne trebamo brinuti

Uplaćen novac za izbore

SIP je ranije raspisao izbore za 2. listopada.
Vijesti / Flash | 09. 06. 2022. u 12:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Središnjeg izbornog povjerenstva (SIP) BiH Suad Arnautović na današnjoj pres-konferenciji potvrdio je da je uplaćeno 12.5 milijuna KM, neophodnih za održavanje općih izbora.

Sredstva su operativna i od jučer su na računu SIP-a.

‘’’Obavještavam javnost da su sredstva za provedbu Općih izbora operativna i od jučer se nalaze na računu SIP-a. Želim da se zahvalim gospodinu Vjekoslavu Bevandi na brzom izvršenju odluke visokog predstavnika. Aktivnosti koje nisu mogle biti započete zbog nedostatka sredstava sada mogu biti započete. Jedna od najzahtjevnijih aktivnosti su javne nabavke. Pokrenute su sve javne nabavke potrebne za provođenje Općih izbora. Dakle, ponovo su donesene tri odluke, koje su prethodno poništene, a odnose se na nabavku, tiskanje izbornog materijala i oglašavanje'', rekao je Arnautović.

Pozvao je sve privredne subjekte da se prijave na javne nabavke koje SIP raspisuje. Predsjednik SIP-a se zahvalio visokom predstavniku Christianu Schmidtu zbog odluke da upotrijebi bonske ovlasti i donese odluku o financiranju izbora.

''Izražavam žaljenje što nadležni organi i pored niza apela nisu postupili u skladu sa svojim obvezama'', rekao je Arnautović.

Obavijestio je javnost i o tome da je završen postupak ovjere, da je ovjereno 90 političkih stranaka i 17 neovisnih kandidata.

''U skladu s odlukom o broju članova, 571 člana broje sve izborne komisije'', rekao je Arnautović, te dodao da još 12 članova nedostaje. U narednom razdoblju će se provoditi i obuke vezane za izborni proces.

''Do 14. lipnja do 16 sati teče rok za podnošenje prijava za ovjeru koalicija. Ranije je predstavljena aplikacija e-izbori koja je aktivna. Do sada je otvoreno 16.000 naloga iz inozemstva i u tijeku je njihova obrada. Od 14. lipnja pokrenut ćemo i newsletter koji će biti dostupan svima koji žele da se pretplate'', rekao je Arnautović.

Podsjećamo, SIP je ranije raspisao izbore za 2. listopada,prenosi Avaz.

Kopirati
Drag cursor here to close