Nespojivo

Sve spremno: Novalić će sjediti na dvije fotelje?!

Osim što država dopušta da se optuženici za teška koruptivna djela, dopušta i sjedenje na dvije fotelje jer, po svemu sudeći, do formiranje nove federalne Vlade neće doći tako brzo.
Vijesti / Politika | 10. 01. 2023. u 10:55 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Fadil Novalić, premijer Federacije BiH u tehničkom mandatu očekuje odobravanje zastupničkom mandata u Parlamentu Federacije BiH. Tako će nastupiti još jedna nebuloza u politici Bosne i Hercegovine kad će u jednom liku biti zarobljeno ono što je nespojivo - izvršna i zakonodavna vlast.

Naime, Privremeno povjerenstvo Zastupničkog doma Parlamenta Federacije verificirat će mandat Novaliću na sljedećoj sjednici.

Dakle, osim što država dopušta da se optuženici za teška koruptivna djela, dopušta i sjedenje na dvije fotelje jer, po svemu sudeći, do formiranje nove federalne Vlade neće doći tako brzo.

S druge strane, Novalić je već odradio jedan tehnički mandat i nije dovedeno u pitanje to što je premijersku fotelju mijenjao onom na sudu na kojoj mu se sudi za jednu od (trenutno) najvećih korupcijskih afera u BiH.

Tehnički mandati i dvoje stolice nisu strana pojava u BiH. Podsjetimo, premijer Hercegovačko-neretvanske županije, Nevenko Herceg, protekli je mandat u kojem je upravljao Vladom u tehničkom mandatu, proveo i kao skupštinski zastupnik.

Zastupničke pozicije, jedne od dvije fotelje na kojoj je sjedio, Herceg se odrekao nakon što je obavljao duplu dužnost skoro tri godine.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close