Odluka

Sud BiH odbacio zahtjev SNSD-a

''Uz obrazloženje kako navodi zahtjeva nisu argumentirani, u zahtjevu nisu dostavljeni dokazi niti su navedene okolnosti koje bi opravdale odgađanje izvršenja''.
Vijesti / Politika | 26. 10. 2022. u 21:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Željko Bakalar, član Središnjeg izbornog povjerenstva (SIP) Bosne i Hercegovine tijekom večerašnje 71. sjednice SIP-a priopćio je informaciju da je Sud BiH odbio zahtjev SNSD-a da SIP obustavi kontrolno brojanje glasova za razinu predsjednika i potpredsjednika RS.

''Obzirom da smo bombardirani raznim zahtjevima, analizama, vidim da je danas uključena i akademska zajednica za problematiziranje našeg rada, želim reći da je po zahtjevu za odgađanje izvršenja naredbe SIP-a za kontrolno brojanje, SNSD podnio zahtjev za ocjenu zakonitosti i da je Sud BiH danas donio rješenje kojim se odbija zahtjev za odgađanje izvršenja naredbe SIP-a'', rekao je Bakalar, te dodao:

''Uz obrazloženje kako navodi zahtjeva nisu argumentirani, u zahtjevu nisu dostavljeni dokazi niti su navedene okolnosti koje bi opravdale odgađanje izvršenja, pa se na osnovu samog zahtjeva ne može zaključiti da bi usvajanjem rješenja za tužitelja nastala šteta, posebno takva šteta koja bi se teško mogla popraviti'', zaključio je, prenosi Avaz.

Kopirati
Drag cursor here to close