Sa jednog biračkog mjesta

SIP naredio ponovno brojanje glasova u Mostaru za Skupštinu HNŽ

SIP je naredio ponovno brojanje glasova sa jednog biračkog mjesta u Mostaru za razinu skupštine Hercegovačko-neretvanske županije.
Vijesti / Flash | 25. 10. 2022. u 16:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ponovno će se brojati glasovi sa jednog biračkog mjesta u Mostaru za razinu skupštine Hercegovačko-neretvanske županije, odlučilo je Središnje izborno povjerenstvo.

Uz to, SIP je naredio i ponovno brojanje za izborne jedinice Goražde i Banja Luka i to za više razina vlasti.

Prema ovoj naredbi, navodi Srna, ponovno će se prebrojavati glasovi sa jednog biračkog mjesta u Banja Luci za Narodnu skupštinu Republike Srpske, sa 11 biračkih mjesta u Goraždu za razine Parlamenta FBiH i Bosansko-podrinjske županije.

Pored toga, povodom žalbe političkog subjekta SDP donesena je odluka o izmjeni prve odluke o dodjeli kompenzacijskih mandata za Narodnu skupštinu Republike Srpske.

Prema ovoj odluci kompenzacijski mandat kandidata SNSD-a Mare Granule dodjeljuje se kandidatu iste stranke Ani Ljubojević, kompenzacijski mandat kandidata PDP-a Marine Blagojević dodjeljuje se kandidatu iste stranke Ani Čekić, kompenzacijskii mandat Borana Bosančića iz DEMOS-a dodjeljuje se kandidatu iste stranke Suzani Gašić, dok se kompenzacijskii mandat kandidata Pokreta za državu Amine Kavazović dodjeljuje Andrei Gajić.

Član SIP-a Ahmet Šantić objasnio je da je ova odluka donesena kako bi se ispoštovao princip da sva tri konstitutivna naroda imaju po četiri kompenzacijskaa mandata u Narodnoj Skupštini Republike Srpske te istaknuo da će se u nadolazećem razdoblju rješavati i pitanje kompenzacijskih mandata u Parlamentu FBiH.

Na današnjoj sjednici jednoglasno je usvojen i Izvještaj o devetomjesečnom izvršenju Proračuna SIP-a u razdoblju od 1. siječnja do 30. rujna ove godine.

Kopirati
Drag cursor here to close