Eto tako

Sjednica: Dodik tražio smjenu Džaferovića, ali taj prijedlog nije uvršten na dnevni red

''Milorad Dodik je prilično nervozan čovjek i sada se pravda za politiku koji vodi''.
Vijesti / Politika | 08. 06. 2022. u 16:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dodik tražio smjenu Džaferovića

Na sjednici Predsjedništva Bosne i Hercegovine podržan je Nacrt proračuna za 2022. godinu.

''Središnje izborno povjerenstvo (SIP) ima novac odlukom visokog predstavnika Christiana Schmidta, ne mora čekati usvajanje proračuna'', kazao je predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović.

''Mislim da je Predsjedništvo BiH uradilo kako treba i usvojilo Nacrt proračuna. Kada su izbori u pitanju i novac za izbore, odluka visokog predstavnika važi i SIP i svi su dužni provesti tu odluku i tu nema dileme. Milorad Dodik je prilično nervozan čovjek i sada se pravda za politiku koji vodi. Pokušava da nas isprovocira, a mi mu ovako odgovaramo. Predlagao je da Predsjedništvo BiH bez ikakve analize pristupi 'Otvorenom Balkanu'. Ne ide su 'grlom u jagode'. Moramo znati šta je s tržištem i puno je tu pitanja'', kaže Džaferović.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik je na današnjoj sjednici Predsjedništva tražio smjenu Šefika Džaferovića, ali taj prijedlog nije uvršten na dnevni red.

''Tražio je moju smjenu i to mu nije uvršteno na današnji dnevni red sjednice Predsjedništva. Tražio je nešto oko visokog predstavnika i to mu nije uvršteno na dnevni red'' poručio je Džaferović.

Džaferović je odgovorio i na pitanje o predsjedniku SDA, Bakiru Izetbegoviću, i spekulacijama da neće biti kandidat SDA za člana Predsjedništva BiH.

''Prema onome što ja znam, a znam skoro sve što treba da znam, on ima opću podršku SDA, ima i moju podršku'', kazao je Džaferović, prenosi Avaz.

Kopirati
Drag cursor here to close