Posjetio Yad Vashem

Čović u Izraelu: Nikad više ne dopustiti holokaust

Čović je potvrdio da će u svojstvu predsjedavajućeg Doma naroda raditi na donošenju neobavezujuće radne definicije antisemitizma u Bosni i Hercegovini.
Vijesti / Politika | 07. 06. 2022. u 20:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajućij Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dragan Čović posjetio je Yad Vashem, svjetski memorijalni centar Holokausta, tijekom službene posjete državi Izrael.

Čović je sudjelovao u svečanosti sjećanja i položio vijence u spomen na šest milijuna Židova ubijenih u holokaustu. Odajući najdublje poštovanje, Čović je potvrdio da će u svojstvu predsjedavajućeg Doma naroda raditi na donošenju neobavezujuće radne definicije antisemitizma u Bosni i Hercegovini.

Izjavio je kako se svjetski čelnici moraju okupiti i zavjetovati se da više nikada neće dopustiti da se užasi holokausta, kao jedne od najmračnijih stranica u povijesti čovječanstva, ponove.

Nakon svečanog obraćanja, predsjedavajući Čović je položio vijence u Domu sjećanja.

Predsjedavajući Doma naroda Dragan Čović također se sastao i s bivšim dugogodišnjim premijerom Izraela i aktualnim liderom opozicije Benjaminom Netanyahuom.

Tijekom sastanka, dužnosnici su govorili o domovinskoj sigurnosti, bilateralnim odnosima, gospodarskim ulaganjima, te cjelokupnoj situaciji u Bosni i Hercegovini.

Različite mogućnosti za unaprijeđenje odnosa između Bosne i Hercegovine i Izraela treba iskoristiti maksimalno, istaknuli su dužnosnici.

Čović je također izvijestio Netanyahua o svojim nadolazećim nastojanjima da donese pravno neobvezujuću definiciju antisemitizma, kako bi se Bosna i Hercegovina pridružila drugim zemljama širom svijeta koje rade na suzbijanju zla antisemitizma, prenosi Sektor za odnose s javnošću Parlamentarne skupštine BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close