Konstitutivnost Srba

SDP: Jedino HDZ- u može pasti na um da se zalaganje za ravnopravnost jednoga naroda okarakterizira kao negativno

Oštre reakcije iz SDP-a na priopćenje hrvatskih zastupnika u Skupštini Hercegovačko-neretvanske županije.
Vijesti / Politika | 11. 11. 2017. u 14:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na jučerašnje priopćenje kluba hrvatskih zastupnika u Skupštini Hercegovačko-neretvanske županije reagirali su iz Socijaldemokratske partije BiH.

Podsjetimo kako je u jučerašnjem priopćenju Socijaldemokratska partija BiH optužena kako vrši predizbornu promidžbu i to godinu dana prije izbora, tražeći da se dnevni red sjednice proširi amandmanima na Ustav HNŽ-a, kojima bi se srpski narod prepoznao kao konstitutivan u tom najznačajnijem pravnom dokumentu Županije.

Iz SDP-a priznaju kako vrše predizbornu promidžbu jer zahtijevaju i zahtijevat će, dok postoje, jednakopravnost svih građana, konstitutivnih naroda i Ostalih, na teritoriji cijele BiH.

''To nam je i u Programu i u Statutu i u genetskom antifašističkom kodu'', ističu iz SDP-a.

''Jedino u HDZ- ovskim morbidnim nacionalističkim promišljanjima, zalaganje za konstitutivnost i ravnopravnost jednog cijelog naroda, može biti okarakterizirano kao nešto negativno. Jedino HDZ- u može pasti na um da u istom priopćenju izjavi kako je Klub hrvatskih zastupnika jednoglasan u stajalištu da podržava konstitutivnost srpskog naroda, a istovremeno napuštati Skupštinu kada se o tome treba odlučivati i druge optuživati da, zbog istog takvog stava, samo ne deklarativnog i licemjernog, opstruiraju rad Skupštine'', dodaju iz SDP-a. 

Dodaju kako je danas to pitanje konstitutivnosti Srba u HNŽ-u, a sutra će to biti pitanje Hrvata, Bošnjaka, građana i Ostalih, ovdje u nekoj drugom kantonu/županiji ili entitetu .

Kopirati
Drag cursor here to close