Pitanje konstitutivnosti Srba

Skupština HNŽ: Udružili se SDP i SDA

SDP je tražio da se dodaju amandmani na Ustav HNŽ-a kojima bi se srpski narod prepoznao kao konstitutivan u tom najznačajnijem pravnom dokumentu Županije.
Vijesti / Politika | 10. 11. 2017. u 16:17 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na današnjoj sjednici Skupštine Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ), odnosno na njenom samom početku, zatražena je pauza nakon što su zastupnici SDP-a BiH zatražili da se dnevni red sjednice proširi amandmanima na Ustav HNŽ-a kojima bi se srpski narod prepoznao kao konstitutivan u tom najznačajnijem pravnom dokumentu Županije.

Proteklih mjeseci oko tog pitanja 'lome se koplja', a sjednice Skupštine HNŽ-a u više su navrata prekidane ili otkazivane.

Inače, predsjednik Skupštine HNŽ-a Šerif Špago izjavio je u uoči početka sjednice kako je županijsko Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i sporta za danas pripremilo informaciju o trenutnom stanju i problemima na području obrazovanja, kao i prijedloge mjera koje bi trebalo poduzeti kako bi se ti problemi riješili.

Govoreći o Prijedlogu zakona o ugostiteljskoj djelatnosti Špago je napomenuo kako je javna rasprava održana dok je još zakon bio u formi nacrta, naglasivši kako je riječ o jako dobrom zakonu koji je precizirao i otklonio sve nedoumice kada je riječ o ugostiteljskoj djelatnosti.

Zastupnici Skupštine HNŽ-a trebali bi danas dati svoje mišljenje i na Nacrt zakona o liječenju neplodnosti biomedicinski potpomognutom oplodnjom, Nacrt zakona o kontroli i ograničenoj upotrebi duhana, duhanskih i ostalih proizvoda za pušenje, te Nacrt zakona o mirnom rješavanju radnih sporova.

Kopirati
Drag cursor here to close