Narodna skupština

Radili više nego su mislili

U okviru zakonodavnog dijela broj usvojenih akata u 2021. godini bio je 68, dok je Programom rada bilo planirano usvajanje 66 akata.
Vijesti / Politika | 29. 12. 2021. u 13:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Narodna skupština Republike Srpske realizirala je u ovoj godini u zakonodavnom dijelu Program rada 103 posto, a kada je riječ o njegovom tematskom dijelu 127,8 posto.

"Spomenuti postotak uključuje i akte koje je Narodna skupština usvojila, a nisu bili planirani Programom rada u ovoj godini", priopćeno je iz Skupštine.

U okviru zakonodavnog dijela broj usvojenih akata u 2021. godini bio je 68, dok je Programom rada bilo planirano usvajanje 66 akata.

"Od ukupnog broja usvojenih akata, 43 su usvojena po hitnom postupku. Završno sa drugim kvartalom 2021. godine, u formi nacrta ostalo je šest zakona", naveli su iz Narodne skupštine.

Kada je riječ o usvajanju tematskih cjelina, ukupan broj usvojenih pojedinačnih akata u 2021. godini iznosio je 54. Riječ je, između ostalog, o 28 izvještaja, devet informacija, osam odluka, te tri programa.

Programom rada bilo je planirano usvajanje 36 tematskih cjelina, istakli su iz Skupštine.

U 2021. godini Narodna skupština održala je 15 sjednica - šest redovnih i devet posebnih, te je zasjedala ukupno 35 dana, navodi se u izvještaju o realizaciji Programa rada Narodne skupštine Republike Srpske za ovu godinu.

Kopirati
Drag cursor here to close