5.000 KM

Skupština HNŽ-a (ipak) nagradila Lanu Pudar

Predsjedatelj Špago je u skladu s važećim propisima Skupštine HNŽ-a nagradio Lanu Pudar i Klub vodenih sportova "Orka" Mostar s 5.000 KM, priopćeno je iz Skupštine HNŽ-a.
Sport / Flash | 27. 12. 2021. u 15:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedatelj Skupštine Hercegovačko-neretvanske županije Šerif Špago danas je ugostio najbolju bosanskohercegovačku plivačicu Lanu Pudar.

Uz Lanu Pudar bili su i njeni treneri Alena Ćemalović i Damir Đedović iz Kluba vodenih sportova "Orka" Mostar.

Bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar osvojila je brončanu medalju na utrci na 200 metara leptir na nedavno završenom Svjetskom prvenstvu u malim bazenima u Abu Dhabiju.

U finalnoj utrci Pudar je tu dionicu preplivala u vremenu 02:04.88 , što je bilo dovoljno za treće mjesto.

Špago je naglasio da Lana svojim rezultatima oduševljava, pogotovo što je sa svojih šesnaest godina osvojila medalju u seniorskoj kategoriji i tako na najbolji način promovira Mostar i Bosni i Hercegovinu, a Lanini treneri Ćemalović i Đedović su predstavili planove za naredno razdoblje s ciljem nastavka uspješnih rezultata.

Predsjedatelj Špago je u skladu s važećim propisima Skupštine HNŽ-a nagradio Lanu Pudar i Klub vodenih sportova "Orka" Mostar s 5.000 KM, priopćeno je iz Skupštine HNŽ-a.

Podsjećamo, u Skupštini HNŽ 24. prosinca ove godine je blokiran prijedlog da Vlada HNŽ i Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i športa nagrade 15-godišnju plivačicu.

Točnije, zastupnik SDA Amir Šelo je tada na sjednici Skupštine HNŽ predložio "Zaključak da Skupština HNŽ čestita Lani Pudar osvajanje brončane medalje na Svjetskom prvenstvu u plivanju i da zadužuje Vladu i Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i športa adekvatno nagradi plivačicu Lanu Pudar za izvanredan rezultat", no njihovi stari partneri iz HDZ-a BiH to - nisu htjeli prihvatiti.

Naime, kako je Bljesak.info tada neslužbeno doznao premijer Nevenko Herceg (HDZBiH) je, , bio protiv ovakvog prijedloga s tvrdnjom da je Pudar "već dva puta nagrađena", te da je ''nekorektno prema ostalim sportašima'', ali je nakon toga i dobar dio zastupnika SDA stao uz premijera. 

Kopirati
Drag cursor here to close