Varke

Pronađeno još krivotvorenih glasačkih listića

Vijesti / Politika | 25. 10. 2022. u 13:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Središnje izborno povjerenstvo BiH je danas, postupajući sukladno odredbama Izbornoga zakona BiH, Tužiteljstvu BiH podnijelo novu prijavu, jer smatra da je učinjeno krivično djelo koje se odnosi na izborni proces.

Prema izvješću Glavnog centra za brojanje, postupajući po Naredbi Središnjega izbornoga povjerenstva BiH od 10.10.2022. godine, na dva biračka mjesta u Brčko Distriktu Bosne i Hercegovine je, prilikom pregledanja glasačkih listića za Predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske, pronađeno još 37 krivotvorenih glasačkih listića.

Osim podnošenja prijave Tužiteljstvu BiH, Središnje izborno povjerenstvo BiH je poduzelo potrebne mjere da se sačuvaju tragovi navodno učinjenog krivičnog djela, predmeti kojima je ili pomoću kojih je učinjeno to djelo i drugi dokazi.

Podsjećamo, Središnje izborno povjerenstvo BiH je Tužiteljstvu BiH podnijelo prijavu jer je i na dva biračka mjesta u Bratuncu i jednom biračkom mjestu u Šekovićima prilikom pregledanja glasačkih listića pronađeno 36 krivotvorenih glasačkih listića.

Kopirati
Drag cursor here to close