Za sada

Pronađeno 36 krivotvorenih glasačkih listića

Vijesti / Politika | 24. 10. 2022. u 15:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Središnje izborno povjerenstvo BiH je Tužiteljstvu BiH podnijelo prijavu, jer smatra da je ''učinjeno krivično djelo koje se odnosi na izborni proces''.

Prema izvješću Glavnog centra za brojanje, postupajući po Naredbi Središnjega izbornoga povjerenstva BiH od 10.10.2022. godine, na dva biračka mjesta u Bratuncu i jednom biračkom mjestu u Šekovićima je prilikom pregledanja glasačkih listića pronađeno 36 krivotvorenih glasačkih listića.

''Osim podnošenja prijave Tužiteljstvu BiH, Središnje izborno povjerenstvo BiH je sukladno članku 6.8 stavak (2) Izbornoga zakona BiH preduzelo potrebne mjere da se sačuvaju tragovi navodno učinjenog krivičnog djela, predmeti kojima je ili pomoću kojih je učinjeno to djelo i drugi dokazi. Također, prema izvješću Glavnog centra za brojanje, do sada je  izvršeno ponovno kontrolno brojanje glasačkih listića za Predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske za 33 općine/grada u Republici Srpskoj, odnosno obrađeno je 1621 biračko mjesto'', naveo je Ured za informiranje Središnjeg izbornog povjerenstva.

Kopirati
Drag cursor here to close