Nadgledanje

Povjerenstvo u Mostaru pred zidom šutnje: Izbori prošli, novca nema

Kako su nam rekli pojedini članovi mostarskog povjerenstva, iako im je obećana isplata u roku od mjesec dana, ništa im nije isplaćeno…
Vijesti / Politika | 15. 12. 2022. u 15:19 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nitko od članova biračkih odbora u Mostaru još uvijek nije isplaćen za posao kojeg su obavljali za vrijeme izbora i brojanja glasačkih listića u listopadu ove godine.

Kako su nam rekli pojedini članovi mostarskog povjerenstva, iako im je obećana isplata u roku od mjesec dana, ništa im nije isplaćeno, a tvrde i kako se nemaju kome obratiti.

Bez odgovora

''Ne postoji niti jedna osoba koja ima trenutno sad ikakve veze s izbornim procesom. Zovemo svi već mjesec i pol dana'', kaže nam jedna članica povjerenstva.

Tvrdi kako im je predsjednik Gradskog izbornog povjerenstva, Mario Čuturić ''preko desete osobe'' poručio kako će sve biti isplaćeno do sredine prosinca.

Pokušali smo stupiti u kontakt s Čuturićem, ali se on nije javljao na naše pozove.

Središnje izborno povjerenstvo je pak priopćilo kako su, nakon provedenih administrativnih procedura, ''u studenom sredstva uplatili općinskim/gradskim izbornim povjerenstvima'', odnosno ''početkom prosinca za općine Tomislavgrad i Velika Kladuša'', koje su u obvezi da izvrše uplate na račune članova biračkih odbora.

Onima koji nisu uplaćeni novci za njihov rad poručili su ''da se obrate nadležnom općinskom/gradskom izbornom povjerenstvu''.

Gradska procedura

No, članovi odbora u Mostaru tvrde kako se nemaju kome obratiti nego medijima.

Kako doznajemo, popis s oko 1.600 osoba koje su bile angažirane na području Mostara tijekom izbornog procesa, dostavljeni su Gradu Mostaru 14. studenog.

Međutim, kako je poručeno iz Odjela za financije i nekretnine Grada Mostara, proces će potrajati zbog unošenja podataka u evidencija te dostavljanja na obračun gdje se pa ide ponovno na unos podataka te na obračun poreza.

Sve će potrajati pa su neki koji čekaju svoj novac imali sreće da im se poruči kako je ''fizički nemoguće stići isplatiti prije 25.12.20220. godine''.

Podsjećamo, osim ovolike procedure, Grad Mostar i ranije je imao problema s računanjem.

Kopirati
Drag cursor here to close