Prijevremeni izbori

Koalicija 'Pod lupom': Promatrači će biti na svim biračkim mjestima u Travniku i Foči

Koalicija ''Pod lupom'' će također pratiti i objaviti podatke o izlaznosti na prijevremenim izborima i kao i rezultate za izbor načelnika/ce Općine Foča (FBiH) i Općine Travnik.
Vijesti / Politika | 07. 04. 2021. u 10:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je donijela odluku o prestanku mandata načelnika Općine Foča (FBiH) i odluku o nemogućnosti preuzimanja mandata za načelnika Općine Travnik, Središnje izborno povjerenstvo Bosne i Hercegovine je na 18. sjednici, održanoj 02. 02. 2021. godine donijela odluke o raspisivanju i održavanju prijevremenih izbora za načelnika/cu Općine Foča (FBiH) i Općine Travnik.

Nestranački promatrači Koalicije za slobodne i poštene izbore „Pod lupom će biti na svim biračkim mjestima u Općini Travnik i Općini Foča (FBiH) te će kroz praćenje otvaranja i uređenja biračkih mjesta, procesa glasanja, zatvaranja biračkih mjesta i brojanje glasova, pratiti i bilježiti pojavu mogućih izbornih nepravilnosti i raditi na njihovom otklanjanju u toku izbornog dana da bi se izborni proces odvijao neometano i u skladu s Izbornim zakonom Bosne i Hercegovine.

Koalicija ''Pod lupom'' će također pratiti i objaviti podatke o izlaznosti na prijevremenim izborima i kao i rezultate za izbor načelnika/ce Općine Foča (FBiH) i Općine Travnik, naveli su u priopćenju.

O cijelom izborom procesu javnost će biti informirana putem saopćenja za javnost, konferencija za medije i društvenih mreža. Koalicija ''Pod lupom'' će u Travniku formirati Pozivni centar gdje će organizirati i većinu medijskih aktivnosti kroz koje će objavljivati podatke o izbornom procesu i za Općinu Foča (FBiH) i za Općinu Travnik, a cijeli RASPORED AKTIVNOSTI se nalazi na zvaničnoj stranici Koalicije.“

Iz Koalicije „Pod lupom“ podsjećaju da građani i građanke Koaliciji „Pod lupom“ mogu prijaviti sve uočene izborne nepravilnosti besplatnim pozivom na broj telefona 080 05 05 05 ili putem online obrasca PRIJAVI IZBORNU NEREGULARNOST na web stranici www.podlupom.org.

Kopirati
Drag cursor here to close