Sastanak u Banja Luci

Dodik: Usuglasili smo detalje, izmjene Izbornog zakona u veljači

Lideri nisu razgovarali samo o izmjenama Izbornog zakona nego i drugim pitanjima koji muče koaliciju na državnoj razini.
Vijesti / Politika | 18. 01. 2024. u 17:29 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Кad postoji volja, postoji i način da od naroda izabrani lideri razgovaraju i odlučuju. Današnji sastanak s partnerima iz vlasti sa razine BiH je bio konstruktivan, što nas dovodi u poziciju da dogovor o Izbornom zakonu finaliziramo tijekom veljače'', napisao je Milorad Dodik, lider SNSD-a, na društvenoj mreži X, nakon sastanaka.

Prema onome što je naveo, Elmedin Konaković, Nermin Nikšić, Edin Forto, Dragan Čović i domaćin Milorad Dodik postigli su određenu suglasnost oko pitanja tehničkih izmjena Izbornog zakona BiH.

Dodikove riječi potvrdio je i SNSD priopćenjem za javnost.

''Na današnjem sastanku postignut je važan iskorak o ključnim pitanjima na europskom putu BiH. Napravljen je značajan napredak po pitanju Izbornog zakona BiH koji će se finalizirati tijekom veljače. Politički lideri obavezali su se da nastave konstruktivne partnerske razgovore sa ciljem postizanja dogovora u navedenom roku'', navodi se u priopćenju SNSD-a.

Ono što je zanimljivo, lideri nisu razgovarali samo o izmjenama Izbornog zakona nego i drugim pitanjima koji muče koaliciju na državnoj razini.

Navodno je bilo riječi i o SIP-u, povećanju proračuna, europskim zakonima, ali osim da je postignuta visoka suglasnost lidera - drugih detalja nema.

Naravno, bilo je pitanja i o kojima nije bilo nikakve suglasnosti, a primjer je Ustavni sud BiH, kao i apelacijsko vijeće Suda BiH gdje se bitka vodi oko sjedišta ovog suda.

Idućih dana bi pak trebalo biti jasnije što su lideri konkretno dogovorili i da li će se tog dogovora držati.

Kopirati
Drag cursor here to close