Sastanak

Lideri Trojke u Konjicu, na stolu strateško planiranje

Sastanak će trajati cijeli dan, a u pitanju je strateško planiranje rada ove koalicijske grupe.
Vijesti / Politika | 17. 01. 2024. u 11:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Lideri Trojke Elmedin Konaković (NiP), Nermin Nikšić (SDP) i Edin Forto (Naša stranka) sastali su se danas u Konjicu u 10 sati.

Kako piše Klix,  sastanak će trajati cijeli dan, a u pitanju je strateško planiranje rada ove koalicijske grupe.

Pretpostavlja se da će na stolu biti i teme poput funkcioniranja vlasti, a pretpostavka je da će jedna od tema biti i tehničke izmjene izbornog zakona.

Visoki predstavnik Christian Schmidt najavio je da će se politički lideri sastati još jednom do kraja tjedna kako bi pokušali dogovoriti tehničke izmjene. Ako ne uspiju, kazao je da će ih onda on nametnuti.

Lideri Trojke tim povodom prije nekoliko dana u Sarajevu su imali sastanak sa Schmidtom koji se u međuvremenu sastao u Mostaru i sa liderok HDZ-a Draganom Čovićem, a nakon toga i sa čelnikom DF-a i predsjedavajućim Predsjedništva BiH Željkom Komšićem.

Osim tehničkih izmjena izbornog zakona, u fokusu Trojke ovih dana je i rad Parlamenta Federacije koji još uvijek nije usvojio proračun za 2024. godinu ili privremeno financiranje. Očekuje se da bi se taj problem trebao početi rješavati na sjednici Predstavničkog doma koja je zakazana za sljedeću srijedu.

Kopirati
Drag cursor here to close