Rukovodstvo

Petak – dan za Federaciju

Vijesti / Politika | 21. 02. 2023. u 15:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rukovodstvo zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH pozvalo je danas Lidiju Bradaru, Igora Stojanovića i Refika Lendu na sastanak u petak, 24. veljače, s ciljem utvrđivanja relevantnih činjenica propisanih Ustavom i Izbornim zakonom koje se odnose na izbor predsjednika i potpredsjednika FBiH.

Predsjedavajuća ovog doma Mirjana Marinković Lepić i zamjenici predsjedavajuće Mladen Bošković i Edin Gabela danas su imali sastanak povodom dopisa i zahtjeva za održavanjem sjednice kojeg su uputili Bradara i Stojanović u vezi s izborom predsjednika, odnosno potpredsjednika FBiH, priopćeno je iz Zastupničkog doma Parlamenta FBiH.

Oba doma Parlamenta FBiH potvrdila su 16. veljače Lidiju Bradaru (HDZ BiH), Refika Lendu (SDA) i Igora Stojanovića (SDP) za članove rukovodstva Federacije.

Prema proceduri Bradara, Lendo i Stojanović između sebe biraju predsjednika FBiH, a ukoliko nisu u mogućnosti donijeti odluku o tome će odlučiti Zastupnički dom Parlamenta FBiH.

Stojanović i Bradara u ponedjeljak su se sastali u Sarajevu i dogovorili da Bradara bude predsjednik ovog entiteta, a Stojanović potpredsjednik.

Treći član Lendo, nije se pojavio na sastanku, a on bi, prema ovom dogovoru, također, trebao biti potpredsjednik FBiH.

 

Kopirati
Drag cursor here to close