Trenutna politička situacija

Osobni i stranački interesi ispred državnih

Zajednički je stav da je u ovom trenutku najvažnije iznaći rješenja koja su optimalna za budućnost BiH.
Vijesti / Politika | 28. 10. 2021. u 12:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a i Fahrudin Radončić, predsjednik SBB-a, razgovarali su danas o trenutnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini i regiji. Posebna točka susreta se odnosila i na dolazak i susrete, koji će se održati sa specijalnim predstavnikom Sjedinjenih Američkih Država za izbornu reformu u BiH Matthew Palmerom i direktoricom pri Europskoj službi za vanjske poslove (EEAS) Angelinom Eichhorst.

Zajednički je stav da je u ovom trenutku najvažnije iznaći rješenja koja su optimalna za budućnost BiH i da novonastalu i veoma tešku situaciju ne treba koristi na poznati način, da se ispred državnih u prvi plan stavljaju kalkulantski stranački i osobni interesi.

Također, zaključeno je i da medijsko plasiranje i davanje ponuda zajedničkog potpisivanja pojedinih izjava, bez prethodnih međustranačkih susreta i detaljnih razgovora, nisu produktivan i očekivan pristup. Ipak, i pored toga, na organima ove dvije stranke će se razgovarati o ponuđenoj izjavi koju je jučer objavila SDA. SDP je već priopćio da će na svom Glavnom odboru, koji se održava u subotu, dati svoje zvanično izjašnjenje, a SBB će u ponedjeljak, nakon Kolegija predsjednika, učiniti isto.

SDP i SBB će već poznata političko-pravna stajališta u vezi izmjena Izbornog zakona nastaviti zagovarati u susretima sa predstavnicima međunarodne zajednice i, što je najvažnije, u Parlamentarnoj Skupštini Bosne i Hercegovine.

Kopirati
Drag cursor here to close