Nebrojeno puta je rekao ne

Opet po starom: Radončić će pomoći Izetbegoviću u partiji šaha

''U ovakvo dramatičnoj situaciji nema mjesta za osobne i stranačke sujete, nema mjesta za skrivene destruktivne namjere, ima mjesta samo za nesebični patriotizam i principijelnu toleranciju'', rekao je Radončić.
Vijesti / Politika | 02. 10. 2021. u 14:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Izetbegoviću treba pomoći da u šahovskoj igri protiv Dodika i Čovića ne izgubili i partiju i prosperitetnu državu'', poručeno je s tribine SBB-a u Brčkom.

Naime, na tribini koja ej održana u petak, u redove SBB-a primljeno je novih 65 mladih članova, a čelnik stranke Fahrudin Radončić rekao je kako ''u prijelomnim trenucima po sudbinu države, politika SBB-a dobiva potpunu satisfakciju i potentnost da nakon izbora u listopadu 2022. godine, liderski povede pozitivne procese u zemlji i regiji.

''Dok se oni igraju ratnih pokliča, lažne brige o narodu i državi, rastjeruju ljude i investitore, izmišljaju izdajnike u sva tri nacionalna korpusa, a sada vide neprijatelje čak i u Washingtonu i Bruxellesu, SBB nudi stabilnost, razvojnu državnu viziju, normalizaciju međuentitetskih i međunacionalnih odnosa, povratak povjerenja u regiji, ali i jačanje bošnjačkog političkog faktora koji je uništen uskogrudnim vladanjem i uzurpacijom medija, tajne službe i pravosuđa'', rekao je Radončić.

Predsjednik SBB-a je rekao kako će se ''Dodik odcijepiti jedino od svoje bahate i marionetske vlasti''.

''Na kraju će jedino on biti blokiran, a Bosna i Hercegovina deblokirana i prosperitetna evropska država u NATO-u'', rekao je.

Radončić je istaknuo i da se cijela država ''nalazi na historijskom ispitu, koji svi zajedno polažemo na način da do kraja predizborne godine dobijemo novi izborni zakon, koji garantira fer izbore i prestanak izborne diskriminacija i majorizacije s bilo koje strane''.

''Bakir Izetbegović voli da igra šah. Ovoga puta, kao lider stranke koja ima najviše mandata na državnoj razini i snosi najveću odgovornost, igra protiv nervoznog Dodika i upornog Čovića. Ideje koje smo dobili tijekom susreta s predstavnikom SAD za izbornu reformu u BiH gospodinom Palmerom, veoma su dobra osnova za kompromis i pošten izborni zakon prema svima. Zato i pored ogromnih razlika s Izetbegovićem, ipak - zbog naroda i države - moramo mu pomoći da ne izgubi i šahovsku partiju i Bosnu i Hercegovinu, kao stabilnu, mirnu i ekonomski prosperitetnu europsku državu. U ovakvo dramatičnoj situaciji nema mjesta za osobne i stranačke sujete, nema mjesta za skrivene destruktivne namjere, ima mjesta samo za nesebični patriotizam i principijelnu toleranciju'', zaključio je Radončić, priopćeno je iz SBB-a.

Podsjećamo, nebrojeno je puta do sada lider SBB-a poručivao kako nikada neće u bilo kakvu koaliciju sa SDA.

Kopirati
Drag cursor here to close