Komisija

Priča o Osmici: Nikšić sazvao sjednicu koja je već propala

Nikšić se, kaže Nović, prilikom zakazivanja sjednice nije savjetovao sa svojim zamjenicima u vezi s tom sjednicom.
Vijesti / Politika | 29. 09. 2021. u 10:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Predsjedatelj Zajedničke komisije parlamenta BiH za nadzor nad radom Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) Nermin Nikšić zakazao je sjednicu Komisije bez ikakvih konsultacija sa svojim zamjenicima, radi osobnog marketinga'', rekao je Srni zamjenik predsjedavajućeg ove komisije Sredoje Nović.

Kaže da Nikšić nije ni informirao domove Parlamentarne skupštine BiH o nemogućnosti rada Komisije.

"Od ove sjednice neće biti ništa i unaprijed je i predsjedavajući, da bi oprao svoju savjest, zakazao sjednicu na bazi ničega. Ne znam šta mu uopće znači transkript razgovora između direktora OSA-e i glavne tužiteljice BiH jer je bilo mnogo težih situacija kada je riječ o direktoru OSA-e, a Nikšić nije sazivao sjednicu", istakao je Nović.

Podsjetio je kako Nikšić također nije sazivao sjednice Komisije ni kada je Mehmedagić bio u pritvoru, niti kada se raspravljalo na Sudu BiH o mnogim stvarima u kojima je "glavni akter prvi čovjek OSA-e".

Prema njegovim riječima, Nikšić se prilikom zakazivanja sjednice nije savjetovao sa svojim zamjenicima u vezi s tom sjednicom.

"Zato unaprijed mislim da je ova sjednica propala i nitko od članova Komisije iz Republike Srpske, odnosno predstavnika srpskog naroda neće prisustvovati ovoj sjednici. Tu će se staviti točka", konstatirao je Nović te dodao da je to jedna strana cijele priče o radu Zajedničke komisije za nadzor nad radom OSA-om.

Kaže kako zakazivanje sjednice koja je najavljena za danas nije ništa drugo nego "marketing" u vezi s događanjima u vezi s OSA-om i njenim direktorom.

Nikšić je potvrdio je Srni da je za danas zakazao sjednicu ove komisije, koja se već duže nije sastajala.

"Sjednica komisija zakazana je zbog audio-snimka razgovora direktora OSA BiH Osmana Mehmedagića s glavnom tužiteljicom BiH Gordanom Tadić, koji je procurio u javnost", rekao je Nikšić.

 

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close