Poziv

Obraćanje u RS: Čović čeka, SDA već odbila

Ranije je dopredsjednik SDA Adil Osmanović rekao kako je ''prvo mjesto za obraćanje Milorada Dodika, Dragana Čovića i Bakira Izetbegovića Parlamentarna skupština…''
Vijesti / Politika | 25. 01. 2022. u 13:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Osobno nemam ništa protiv da razgovaramo u svakoj instituciji BiH kako bi vratili povjerenje u institucije, kako bi profunkcionirale", rekao je čelnik HDZ-a BiH Dragan Čović komentirajući poziv Nedeljka Čubrilovića da dođe u Narodnu skupštinu Republike Srpske i obrati se na posebnoj sjednici.

Naime, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović uputio je pozivno pismo predsjedniku SDA Bakiru Izetbegoviću i predsjedniku HDZ-a BiH da prisustvuju i obrate se na posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske, koja će biti posvećena razmatranju aktuelne političko-ekonomske situacije u Bosni i Hercegovini.

SDA je poziv odbila, a Čović je rekao kako “ne zna jesu li on i Izetbegović pozvani kao predstavnici Doma naroda ili predstavnici stranaka”.

“Naravno da ćemo biti u komunikaciji s predstavnicima iz Republike Srpske, vidjeti šta je cilj obraćanja i zauzeti stajalište”, odgovorio je Čović.

Ranije je dopredsjednik SDA Adil Osmanović rekao kako je ''prvo mjesto za obraćanje Milorada Dodika, Dragana Čovića i Bakira Izetbegovića Parlamentarna skupština Bosne i Hercegovine''.

“Prije svega treba deblokirati rad Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, to je mjesto gdje se treba obratiti i Milorad Dodik, i predsjednik Izetbegović i Čović, pa onda se da razgovarati i o obraćanju u Narodnoj skupštini RS”, rekao je Osmanović.

Prije toga, dodaje Osmanović, NSRS mora povući, kako kaže, antiustavne zakone i zaključke koje je donijela.

Kopirati
Drag cursor here to close