Nema blokade

SNSD, SDA i HDZ složni u BHANSA-i: Edhemu Bičakčiću još jedan mandat

Odluka je pripremljena s obzirom na to da je Bičakčiću istekao četverogodišnji mandat člana Vijeća u ime Vlade Federacije Bosne i Hercegovine.
Vijesti / Politika | 13. 01. 2022. u 19:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Državna vlast ne radi kada treba donositi odluke bitne za građane, ali radi kada treba kadrovirati za dobro plaćene funkcije.

Vladajući uvjeravaju da je na djelu blokada vlasti zbog toga što nisu usuglašeni o ključnim pitanjima, a to se prije svega odnosi na zakonsku zabranu negiranja genocida u Srebrenici i drugih ratnih zločina.

No, djeluje da lako postižu kompromis prilikom imenovanja na funkcije u institucijama.

Da je to tako pokazuje pripremljena odluka predsjedavajućeg Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zorana Tegeltije (SNSD) da se za člana Vijeća Agencije za pružanje usluga u zračnoj plovidbi (BHANSA) ponovno imenuje SDA-ov Edhem Bičakčić.

Odluka je pripremljena s obzirom na to da je Bičakčiću istekao četverogodišnji mandat člana Vijeća u ime Vlade Federacije Bosne i Hercegovine.

Predsjedavajući Vijeća BHANSA-e je Radivoje Pajić, koji je i šef kabineta državnog ministra komunikacija i prometa Vojina Mitrovića (SNSD).

Direktor BHANSA-e je Davorin Primorac, kadar HDZ-a.

Vijeće ove agencije nadzire njeno poslovanje, donosi Statut, predlaže godišnji program rada i financijski plan, donosi pravilnik o unutarnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta uz suglasnost Vijeća ministara, donosi etički kodeks, itd.

Pojedini poznavatelji rada ovog vijeća smatraju da njegovi članovi uopće nisu kvalificirani da bi bili članovi te da imaju vrlo visoke naknade.

I dok se odvijaju ovakve "zakulisne" radnje, građani svjedoče nikada lošijoj političkoj situaciji u zemlji od potpisivanja Dejtonskog mirovnog sprazuma, javlja Klix.

Kopirati
Drag cursor here to close