Veličanja

Nović se žali jer se ne smije svašta reći

Vijesti / Politika | 18. 12. 2023. u 13:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izaslanik srpskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Sredoje Nović rekao je Srni da BiH ulazi u "crne dane" gdje se krivične prijave podnose zbog izgovorene riječi i da vjeruje da Tužiteljstvo i Sud BiH neće ovu zemlju odvesti u još veći sunovrat prihvaćajući takve prijave.

"Činjenica je da BiH sve više i više ulazi u neke crne dane, tamnije dane za koje sam mislio da su davno prošli u BiH i bivšoj Jugoslaviji kada se za neprijateljsku propagandu i širenje lažnih vijesti sudilo na nekoliko mjeseci ili godina zatvora", rekao je Nović.

Nović je ocijenio da to vrijeme za neke u BiH nije prošlo.

"Danas, mi u BiH ne smijemo reći svoje mišljenje, svoj stav, tko vam se sviđa, za koga mislite da je vaš predsjednik, ne smijete da kažete ništa protiv takozvanog visokog predstavnika Christiana Schmidta, ne smijete da kažete bilo šta za bilo koju presudu u BiH ili negdje drugo", naveo je Nović.

Dodao je kako se ''praktično došlo u situaciju da se građani BiH na svaki način žele ućutkati i da im se želi zabraniti da bilo šta kažu''.

Nović je ovako reagirao nakon što je federalni ministar unutarnjih poslova Ramo Isak podnio krivičnu prijavu protiv načelnika Sokoca, Milovana Bjelice, koji je u autorskom tekstu naveo je da je prvi predsjednik Republike Srpske Radovan Karadžić izabran 18. prosinca 1992. godine, ali ga je "bjelosvjetska mafija osudila i utamničila u Engleskoj".

S druge strane, zakon o kleveti koji je usvojen u Republici Srpskoj, mnogi su osudili upravo kao način ušutkivanja.

Kopirati
Drag cursor here to close