Vlast

Novi sastanak o formiranju vlasti u HNŽ-u u četvrtak u Mostaru, domaćin HDZ 1990

Domaćin sastanka bit će HDZ 1990, a poziv za sudjelovanje na sastanku upućen je HDZ-u BiH, SDP-u, NiP-a i HRS-u.
Vijesti / Politika | 26. 07. 2023. u 11:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novi sastanak oko formiranja vlasti u Hercegovačko-neretvanskoj županiji (HNŽ) održat će se u četvrtak, 27. srpnja, u zgradi županijske skupštine, potvrdio je Feni predsjednik kluba zastupnika HDZ-a 1990 u Skupštini HNŽ-a Ivan Odak.

Domaćin sastanka bit će HDZ 1990, a poziv za sudjelovanje na sastanku upućen je HDZ-u BiH, SDP-u, NiP-a i HRS-u. Te stranke zajedno imaju 20 zastupnika u Skupštini HNŽ-a, što bi bilo dovoljno za formiranje izvršne vlasti.

U međuvremenu, prema pisanju pojedinih medija, iz HRS-a su najavili da se neće odazvati sastanku.

Upitan je li ta informacija točna, Odak je rekao da se radi o 'poluslužbenoj informaciji', ne pojašnjavajući dodatno o čemu se točno radi.

Za formiranje vlasti u HNŽ-u potrebna je dvotrećinska većina. HDZ BiH ima najviše mandata, 11, slijedi SDA sa sedam, HDZ 1990 i SDP imaju po tri, HRS i DF po dva, a NES i NIP po jedan mandat.

Odak je za sutra najavio i konferenciju za medije u zgradi Skupštine HNŽ-a koja bi se trebala održati u 12 sati nakon spomenutog sastanaka, a na kojoj bi se trebalo saznati hoće li HNŽ konačno dobiti novu vladu.

Podsjećamo, aktualna Vlada HNŽ-a imenovana je nakon izbora 2014. godine tako da se sada nalazi u petoj godini tehničkog mandata.

Kopirati
Drag cursor here to close