Dogovaranje

Vlast u HNŽ: Ide jako dobro

Iz SDA je ranije poručeno kako bi izbjegavanje njih u formiranju vlasti bio eksperiment koji nikom ne treba.
Vijesti / Politika | 30. 05. 2023. u 12:41 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Pregovori oko formiranja vlasti (u Hercegovačko-neretvanskoj županiji, op.a.) idu jako dobro i, vjerujem, u narednih par dana ćete imati vladu'', poručio je kratko medijima Dragan Čović, čelnik HDZ-a BiH o procesu pregovaranja oko uspostave županijske vlasti sa sjedištem u Mostaru.

Podsjetimo, proteklih dana vodili su se pregovori oko uspostave vlasti, a iz HDZ-a BiH je rečeno kako se pregovaralo i sa strankama Trojke ali i sa SDA. Potvrdio je to ranije za Bljesak.info Stjepan Bošković, čelnik županijskog ogranka HDZ-a BiH u HNŽ-u.

Tijekom pregovaranja i uoči sastanaka govorilo se kako bi za vlast najbolje bilo da ona bude preslika s viših razina vlasti u kojima nema SDA, ali se onda govorilo i kako se ne smije zaboraviti kapacitet SDA u ovoj županiji kao i njezina sličnost sa Središnjom Bosnom gdje je dogovorena stara koalicija HDZ- BiH – SDA.

S druge strane, iz SDA je ranije poručeno kako bi izbjegavanje njih u formiranju vlasti bio eksperiment koji nikom ne treba. Istodobno, Čović je nakon Sabora HDZ-a BiH početkom svibnja rekao kako je u partnerstvu sa SDA ''ključni problem nepovjerenje zadnje dvije godine i nevjerodostojnost''.

Vlast u Hercegovačko-neretvanskoj županiji jedina je uz federalnu razinu vlasti koja nije formirana nakon izbora 2018. godine, pa je radila u tehničkom mandatu.

Kopirati
Drag cursor here to close