Prestanak suradnje

Novalić se oprostio od Minasija

Ambasador Republike Italije u BiH sredinom lipnja završava svoj mandat i napušta BiH.
Vijesti / Politika | 15. 04. 2021. u 12:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić ugostio je danas u sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu ambasadora Republike Italije u BiH Nicolu Minasija.

On sredinom lipnja završava svoj mandat i napušta BiH.

Federalni premijer je zahvalio talijanskom diplomati na plodonosnom mandatu u Bosni i Hercegovini tokom kojeg je ojačano prijateljstvo dvije zemlje, ali i unaprijeđena suradnja, posebno ekonomska.

"Naše opredjeljenje je potpuna otvorenost za strane investicije i dolazak kompanija koje znače nova radna mjesta, a uvijek su nam dobrodošli talijanski investitori s kojima imamo izuzetno dobra iskustva i suradnju", naglasio je premijer Novalić.

Minasi je zahvalio Novaliću na dostupnosti i spremnosti koju je pokazao u suradnji s talijanski tvrtkama te naglasio kako su vidljivi pozitivni rezultati u brojnim oblastima.

Najavio je uspostavljanje talijansko-bh. komore i udruženja talijanskih poslodavaca u BiH, a što će, prema riječima talijanskog ambasadora, doprinijeti privlačenju novih tvrtki i investicija te ojačati ekonomska suradnju dvije zemlje.

Sugovornici su složni da Bosnu i Hercegovinu i Republiku Italiju povezuju iskreni prijateljski odnosi  te kako je potrebno iskoristiti postojeći potencijal za unapređenje suradnje.

"Meni i mojoj supruzi je bila velika čast boraviti i raditi u Bosni i Hercegovini. Nedostajat će nam sve, a posebno bosanska hrana i tradicionalna kuhinja", rekao je ambasador Minasi.

Izražavajući uvjerenje da će odnosi BiH i Italije u budućnosti biti još uspješniji, Novalić je Minasiju poželio uspješan nastavak karijere koju nastavlja u Rimu te mu uručio prigodan poklon.

Kopirati
Drag cursor here to close