Fali materijala

Ništa novo u BiH: SIP naredio otvaranje vreća sa listićima za izbore u Starom Gradu

Uvid u vreće izvršit će se 2. studenog u 12 sati u Glavnom centru za brojanje, u ulici Danijela Ozme 7, priopćeno je iz Ureda za informiranje SIP BiH.
Vijesti / Politika | 01. 11. 2023. u 12:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Središnje izborno povjerenstvo (SIP) Bosne i Hercegovine je donijelo Odluku o potvrđivanju i objavi broja upisanih birača u Središnji birački popis za prijevremene izbore za načelnika Općine Stari Grad Sarajevo, sa stanjem na dan 29.10.2023. godine u 24 sata prema kojoj je u Središnji birački popis upisano ukupno 36.197 birača.

Donesena je Naredba kojom se nalaže Glavnom centru za brojanje da u cilju pronalaska nedostajuće dokumentacije otvori sive vreće sa biračkim materijalom, te da izuzme nedostajuću dokumentaciju ukoliko je pronađe za redovna biračka mjesta u dvije osnovne izborne jedinice Stari Grad Sarajevo: 137A004 i 137A042.

Uvid u vreće sa navedenih biračkih mjesta izvršit će se 2. studenog u 12 sati u Glavnom centru za brojanje, u ulici Danijela Ozme 7, priopćeno je iz Ureda za informiranje SIP BiH.

Naredba SIP-a BiH je uslijedila nakon što je Općinsko izborno povjerenstvo Stari Grad Sarajevo 30. listopada obavijestilo SIP BiH da je birački odbor na biračkom mjestu 137A004 kuverte s originalnim obrascima za SIP BiH upakirao u sivu vreću i da je birački odbor na biračkom mjestu 137A042 malu providnu plastičnu vreću s dokumentacijom za SIP BiH upakovao također u sivu vreću.

Prijevremeni izbori za načelnika Općine Stari Grad Sarajevo, održani su 29. oktobra 2023. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close