VIDEO | Žustra rasprava s Grlićem Radmanom

Nino Raspudić: Dabogda BiH sutra propala ako moj narod neće biti ravnopravan

"Meni su važniji Hrvati od Bosne i Hercegovine. Dabogda sutra propala ako moj narod neće biti ravnopravan", rekao je Raspudić.
Vijesti / Politika | 02. 05. 2022. u 12:07 Bljesak.info
BURNA RASPRAVA RASPUDIĆA I GRLIĆ RADMANA ZBOG POLOŽAJA HRVATA U BiH

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar vanjskih poslova RH Gordan Grlić Radman (HDZ) i Nino Raspudić (Most) sučelili su se u nedjelju na N1 televiziji vezano uz stanje u BiH te položaj Hrvata u BiH, no ubrzo su ušli u burnu raspravu.

"Parole, parole, parole. Iza vas ne stoji ništa, iza nas su djela, a iza vas samo riječi", rekao je ministar Raspudiću.

Lolek i Bolek

"I vama je bolje da razmislite. Da razmislite, puno toga ne biste rekli", odgovorio je Raspudić.

Ministar je rekao kako su Raspudić i Milanović kao Lolek i Bolek, a Mostovac mu je odgovorio da bi i njemu bilo "bolje da prijeđe na pravu stranu", prenosi Večernji.hr

"Imate obraza pristojne akademske ljude optuživati za uhljebništvo", poručio je Raspudić.

"Vi i predsjednik radite smutnju… vi ste Raspušenko", rekao je Grlić Radman.

Ministar kaže kako je predsjednik svojim politikama oslabio položaj Hrvata u BIH.

"Sada mi rješavamo štetu koja je nastala, to se ne može preko koljena napraviti", rekao je Grlić Radman.

"Ne vjerujem da je Raspudić zagovaratelj jednakopravnosti u BiH, on samo želi doći na vlast rušenjem Vlade", rekao je ministar, a Raspudić je odgovorio kako zaista želi srušiti "kriminalnu Vladu".

"Važniji Hrvati" 

Rekao je i kako je iz Mostara otišao sa 16 godina s maloljetnim sestrama i majkom, dok je ministrov otac privatizirao tvornice.

"Raspitajte se malo, što je vaš otac radio", odgovorio mu je ministar.

Ministar je Raspudiću rekao da čita loše knjige, a na spomen Kardelja, rekao je: "Ma kakav Kardelj, dajte, molim vas, to se valjda jedino u vašoj obitelji čitalo".

Na ministrovu izjavu da su oni osvijestili partnere o konstitutivnosti, Raspudić je pitao: "Ma koga ste vi osvijestili, molim vas?"

"Bojkot nema smisla. Hrvati su žrtva, a mogli bi po tome postati i krivac. Treba njegovati strpljenje. Bitno je da se ne smijemo obeshrabriti. Položaj Hrvata je činjenica na kojoj moramo inzistirati. Mi imamo poluge i instrumente. To se ne može dogoditi preko noći, a do izbora se puno toga može dogoditi", rekao je ministar.

"Meni su važniji Hrvati od Bosne i Hercegovine. Dabogda sutra propala ako moj narod neće biti ravnopravan", rekao je Raspudić.

Kopirati
Drag cursor here to close