Zaštita pozicije Hrvata

Milanović i Pahor pozvali na izmjene Izbornog zakona u BiH

Milanović je Pahora informirao o svojim stavovima vezanim za BiH, odnosno o potrebi da se promjenom izbornog zakona osigura pravo Hrvata u BiH da kao konstitutivan narod sami biraju svoje predstavnike u sva tijela vlasti.
Vijesti / Politika | 26. 04. 2022. u 19:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović u utorak je sa slovenskim kolegom Borutom Pahorom u Zagrebu razgovarao o odnosima dviju država, sigurnosnoj situaciji u Europi i pravima Hrvata u Bosni i Hercegovini.

''Predsjednici Milanović i Pahor razgovarali su o odnosima Hrvatske i Slovenije, o stanju u regiji te o sigurnosnoj situaciji u Europi nakon ruske agresije na Ukrajinu'', stoji u kratkom priopćenju iz ureda predsjednika o ovom susretu.

Milanović je Pahora informirao o svojim stavovima vezanim za BiH, odnosno o potrebi da se promjenom izbornog zakona osigura pravo Hrvata u BiH da kao konstitutivan narod sami biraju svoje predstavnike u sva tijela vlasti, dodaje se u priopćenju.

Dvojica predsjednika razgovarali su o planovima za održavanje sastanka Inicijative Brdo-Brijuni, kao i trilateralnog sastanka Hrvatske, Slovenije i Austrije koji će se održati u lipnju u Hrvatskoj.

Dogovoren je i novi skori susret dvojice predsjednika i to u Rijeci, 10. svibnja, povodom obilježavanja 30. obljetnice djelovanja Saveza slovenskih društava u Hrvatskoj, zaključuje se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close