Po 'starom'

Čović: Zašto ne bismo sudjelovali na izborima?

Govoreći o tvrdnjama da je na strani Rusije, Čović je rekao da sve što rade, rade prozapadno te rekao kako je Rusija izvršila agresiju na Ukrajinu.
Vijesti / Politika | 28. 04. 2022. u 10:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Zašto ne bismo sudjelovali na izborima?'', rekao je čelnik HDZ-a BiH Dragan Čović gostujući na OBN-u navodeći kako vjeruje da će ''podržati održavanje izbora, ali to mora odrediti HNS, a ne Dragan Čović''.

''Kada je riječ o ranije usvojenim zaključcima HNS-a nigdje se ne govori o blokadi ili bojkotu izbora već o drukčijem organiziranju BiH. To znači da ćemo sjesti i vrlo detaljno pripremiti prijedloge o tome kako mislimo drugačije organizirati BiH'', zaključio je Čović.

Video: ČOVIĆ OPTUŽIO IZETBEGOVIĆA ZA BLOKADE

Na pitanje zašto prijedlog HDZ-a o izmjenama Izbornog zakona prvo nije upućen u Predstavnički dom ili na razmatranje u Interresornu radnu grupu, Čović je naglasio kako ta grupa od formiranja nije uradila ništa.

''Šta je razmatrala Interresorna radna grupa? Jesu li bilo šta razmatrali? Mi smo to mogli predati, pokrenuti, ali ta se skupina nikada nije sastajala. Niti jedna sjednica te grupe nije održana po poslovniku'', rekao je Čović.

Osvrnuo se i na izjave iz Delegacije EU i američkog Veleposlanstva u BiH da prijedlog HDZ-a nije u skladu s pravnim standardima.

''Široko su postavljeni pravni standardi. Sve što smo radili nastojali smo pratiti standarde. Tu je također uvijek bila Venecijanska komisija koja je predlagala rješenja. Naš prijedlog uopće nije maksimalistički. To je minimalizam. Druga krajnost. Ovo je minimum što se može tražiti'', poručio je Čović.

Govoreći o tvrdnjama da je na strani Rusije, Čović je rekao da sve što rade, rade prozapadno te rekao kako je Rusija izvršila agresiju na Ukrajinu.

''Ako to treba ponoviti sto puta, pa ponavljat ćemo svako malo'', rekao je Čović.

Rekao da će sve dati za ovu državu.

''Nema cijene koju nisam spreman platiti za ovu domovinu da ona preživi kao europska država, ne onakva kakvu bi Bakir želio, nego kao moderna europska država. Za sreću moje djece, mojih prijatelja...'', rekao je Čović.

Kopirati
Drag cursor here to close