Vruće u Vladi

Nikšić se ispričao zbog Sanje Vlaisavljević

Rekao je kako da za njega nema dileme i da su ratni zločinci – zločinci.
Vijesti / Politika | 11. 05. 2023. u 13:58 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Ja se u svoje ime i ime Vlade izvinjavam svim onima koji su povrijeđeni izjavom, prije svega žrtvama. Ja smatram da se trebamo baviti žrtvama, a ne onima koji su radili zločince. Za mene je zločinac – zločinac, posebno koji su presuđeni bez obzira da li su izdržali tu kaznu'', rekao je federalni premijer Nermin Nikšić reagiravši na izjave ministrice kulture i sporta Sanje Vlaisavljević da treba rehabilitirati ratne zločince koji su odslužili zatvorsku kaznu.

''Želim da odgovorim na brojne upite i poruke, na kraju, to sam rekao i njoj na sjednici Vlade. Naravno da svatko od nas ima pravo na stav i mišljenje, s njenim stavom se uopće ne slažem. Isto tako, teško možemo uspostaviti sustav verbalnog delikta'0', kazao je Nikšić.

Rekao je kako da za njega nema dileme i da su ratni zločinci – zločinci.

''Za mene nema nikakve dileme, to su ljudi koji su svoj život obilježili nanoseći bol ljudima, posebno nevinim žrtvama. Koristim priliku kao premijer Vlade da se ispričam. Moralna odgovornost postoji i rekao sam da se ne slažem sa mišljenjem ministrice. Ona ima pravo na svoje viđenje i stav'', rekao je.

Video: Nikšić se izvinio žrtvama ratnih zločina nakon izjave ministrice Vlaisavljević

Naime, Vlaisavljević je tijekom gostovanja na N1 kako ratne zločince treba rehabilitirati, te dodala da to više nisu zločinci, kada odsluže kaznu.

"On mora biti rehabilitiran u društvo, on je odslužio kaznu, bilo tko. Evo, Sanja Vlaisavljević je odslužila kaznu za ratni zločin. Što sad vi mislite, trebamo li Sanju Vlaisavljević poslati na Goli otok nakon odslužene kazne jer ona više ne zaslužuje da bude ljudsko biće zato što je bila suđena i presuđena za izvjesno", kazala je Vlaisavljević u emisiji Dan uživo na televiziji N1.

Njezina izjava izazvala je brojne reakcije. Među njima je i ona Emira Hadžihafizbegovića koji je poručio kako daje neopozivu ostavku na mjesto člana upravnog odbora Fondacije za kinematografiju Sarajevo zato što smatra da mu federalna ministrica kulture i sporta ne može biti nadređena nazvavši je prominentnom fašistkinjom.

Kopirati
Drag cursor here to close