Beus odgovara

Hadžihafizbegović dobio odgovor: Jednokratni politički pamflet

Vijesti / Politika | 11. 05. 2023. u 13:33 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Ovo je prvi put da komentiram javne prozivke, čija je funkcija samopromocija i dnevnopolitičko uveseljavanje svekolikog puka, jednom riječju 'jeftini populizam'', priopćio je predsjednik UO Fondacije za kinematografiju FBiH, Antonio Beus, reagiravši na protivke kolege iz Upravnog Odbora Fondacije za kinematografiju FBIH, Emira Hadžihafizbegovića.

Naime, Hadžihafizbegovićga je pozvao da podnese ostavku nakon izjava ministrice kulture i sporta Federacije BiH, Sanje Vlaisavljević, rekavši da mu ona zbog izjava o ratnim zločincima biti nadređena.

''Nama, kao profesionalcima rad Fondacije za kinematografiju mora biti primarni interes. Suradnja sa ministarstvom i projekti koje uz potporu ministarstva realiziramo su okvir našeg djelovanja. Dosadašnjim radom smo to i dokazali. Koliko znam, to su stavovi i aktualne ministrice. Smatram da Viber ostavka nije ostavka, jer zna se kako se ostavka podnosi. Naglašavam: Ova Viber ostavka je jednokratni politički pamflet namijenjen osobnoj samopromociji. Pri tome moramo znati da se ostavka podnosi u trenutku dogovorenog višegodišnjeg, unosnog ,poslovnog angažmana u Republici Hrvatskoj. Dok u Fondaciju za Kinematografiju ne stigne zvanična ostavka, ako je uopće bude, ne namjeravam javno polemizirati na ovu temu'', naveo je Beus.

 

Kopirati
Drag cursor here to close