O sastanku s Ramom

Nešić: Još jednom se pokazuje tko su glavni rušitelji BiH

On je osudio ovaj potez predsjedavajuće Vijeća ministara i istaknuo da u narednom periodu neće biti dozvoljeno takvo ponašanje Krišto i ostalih članova Vijeća ministara.
Vijesti / Politika | 09. 07. 2023. u 17:05 Srna

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar sigurnosti u Vijeću ministara Nenad Nešić rekao je Srni da je nedopustivo to što ministri iz RS u Vijeću ministara nisu dobili poziv za sudjelovanje na sastanku sa premijerom Albanije Edijem Ramom u Sarajevu i da je očigledna namjera bila da se ne čuje glas iz RS.

Nešić kaže da je očigledna namjera predsjedavajuće Vijeća ministara Borjane Krišto i ministra vanjskih poslova u Vijeću ministara Elmedina Konakovića bila da oni samostalno predstave situaciju u BiH i da se ne čuje glas iz RS.

"Smatram da je to nedopustivo. Iznenađen sam, prije svega, gospođom Krišto, jer se ona na svim sjednicama Vijeća ministara i u redovnoj komunikaciji trudi da ima dobre odnose sa svima nama, tako da mi nije jasno što ju je ponukalo na ovo", rekao je Nešić.

On je osudio ovaj potez predsjedavajuće Vijeća ministara i istaknuo da u narednom periodu neće biti dozvoljeno takvo ponašanje Krišto i ostalih članova Vijeća ministara.

"Očigledan je cilj da se RS vjerojatno predstavi u najgorem mogućem svjetlu, da oni zastupaju neke svoje interese i da predstave Rami ono što oni žele, odnosno da ne postoji mogućnost da i mi iz RS kažemo svoje mišljenje", rekao je Nešić.

Ako se ova praksa nastavi, kaže Nešić, "mi ćemo znati odgovoriti i znat ćemo što uraditi da se naš glas čuje svuda u svijetu i u međunarodnoj zajednici".

Nešić je naveo da ovo nije bio susret delegacije Vijeća ministara i albanskog premijera, već delegacije Federacije BiH i predsjednika Vlade Albanije.

"Još jednom se pokazuje da su glavni rušitelji BiH oni koji dolaze iz FBiH", rekao je Nešić.

Na sastanku sa albanskim premijerom tokom njegove nedavne posjete u Vijeću ministara sudjelovali su predsjedavajuća Borjana Krišto i ministar vanjskih poslova Elmedin Konaković, bez prisustva ministra iz RS, iako uobičajena praksa nalaže da na sastancima sa visokim dužnosnicima budu prisutni članovi Vijeća ministara iz reda sva tri konstitutivna naroda.

Iz ureda ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa u Vijeću ministara Staše Košarca i ministra sigurnosti Nenada Nešić potvrđeno je Srni da iz Ureda predsjedavajuće Krišto i protokola Vijeća ministara nisu dobili poziv za sudjelovanje na sastanku sa premijerom Albanije.

Kopirati
Drag cursor here to close