"Sve što bi mogao uraditi"

Dodik Blinkenu: Vratite veleposlanika kući

"Sve što bi tajnik Blinken mogao uraditi, a zaista bi pomoglo smirivanju političkih strasti u BiH, je da američkog veleposlanika iz Sarajeva vrati kući", poručuje Dodik na Twitteru.
Vijesti / Politika | 08. 07. 2023. u 14:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Milorad Dodik, predsjednik bh. entiteta RS, oglasio se danas na Twitteru komentirajući status i izjavu američkog tajnika Antonyja Blinkena koji je izjavio da Dodik udara na Ustav BiH.

"Ne vjerujem da je američki državni tajnik Blinken pisao twitt, niti da ga je čitao po objavi. Isto tako ne vjerujem da zna detalje o Daytonskom mirovnom sporazumu i njegovom Aneksu 4 - Ustavu BiH. Rukopis nam je poznat, loše namjere pravog pisca također. Sve što bi tajnik Blinken mogao uraditi, a zaista bi pomoglo smirivanju političkih strasti u BiH, je da američkog veleposlanika iz Sarajeva vrati kući", poručio je Dodik na Twitteru.

"Potpisivanjem zakona kojim se odbijaju ovlasti visokog predstavnika od strane predsjednika RS Milorada Dodika krši se Ustav Bosne i Hercegovine i podriva Daytonski sporazum. Sjedinjene Američke Države podržavaju OHR, Bosnu i Hercegovinu i njen suverenitet, teritorijalni integritet i multietnički karakter", napisao je Blinken ranije na Twitteru.

Kopirati
Drag cursor here to close