Optužbe u RS

Neće svi potpisati: Dokument o imovini je pamflet SNSD-a

Miličević je rekao da predstavnici SDS-a neće prisustvovati današnjem sastanku predstavnika parlamentarnih stranaka iz Srpske kod Dodika…
Vijesti / Politika | 24. 04. 2023. u 15:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vršitelj dužnosti predsjednika SDS-a Milan Miličević izjavio je danas da SDS neće potpisati izjavu političkih lidera u Srpskoj o imovini.

Miličević je, nakon sjednice Predsjedništva SDS-a u Banja Luci, ocijenio da je taj dokument "politički pamflet SNSD-a, a ne ozbiljan dokument". Rekao je kako je Predsjedništvo SDS-a analiziralo ovaj dokument u kojem se, kako kaže, od 21 zaključka nigdje ne spominje pitanje državne imovine.

Miličević je rekao da iz spomenutih razloga predstavnici SDS-a neće prisustvovati današnjem sastanku predstavnika parlamentarnih stranaka iz Srpske kod predsjednika Republike na potpisivanju izjave o postupcima organa Republike Srpske i njenih predstavnika u institucijama BiH.

Miličević je rekao da SNSD i lider te stranke Milorad Dodik koriste ovu priču za skretanje pažnje s "ekonomskog kolapsa u kojem se nalazi Srpska".

Dodik je, naime, održao je u petak, 21. travnja, konzultativni sastanak povodom zauzimanja stava o imovini Srpske sa osvrtom na izjavu o imovini koju su potpisali bošnjački politički predstavnici.

Sastanku su prisustvovali i srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, predsjednik Narodne skupštine Nenad Stevandić, premijer Radovan Višković, ministri u Vladi Srpske, predsjednici DEMOS-a Nedeljko Čubrilović, NPS-a Darko Banjac, DNS-a Nenad Nešić, SPS-a Goran Selak, NDP-a Bojan Šapurić.

Na sastanak je došao i vršitelj dužnosti predsjednika SDS-a Milan Miličević, dok se nisu odazvali predstavnici PDP-a i Liste za pravdu za red.

Kopirati
Drag cursor here to close