Dodikova poslanica:

''Naše moranje – Mi ne volimo BiH''

Dodik kaže kako će o neovisnosti Srpske govoriti možda još nekoliko godina, ali da će se to desiti
Vijesti / Politika | 25. 12. 2023. u 09:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je kako smatra da je došlo vreme za neovisnu Srpsku.

''Da nije stranaca, mi bismo to davno uradili. Oni imaju arsenal raznih prijetnji kojima to čine. Ja ne želim nikoga izložiti tome. Ne želim narod izložiti bilo kakvoj destabilizaciji i zato uporno govorim da je jedino rješenje za srpski narod ovdje neovisna Republika Srpska", rekao je Dodik za portal Banjaluka.net.

Vlasnici cijele BiH

Dodik je naveo da, kako je rekao, ''muslimani misle da su oni vlasnici cijele BiH'', ali da moraju da se probude iz tog sna i da vide da nisu.

''Mi ne vjerujemo u BiH, mi ne volimo BiH. Ovo je naše moranje. Najradije bih da, čim se pruži prilika, Republika Srpska izađe iz BiH. Nećemo rat, nećemo sukobe, ne treba da padne nijedan ljudski život za političke ideje, ali racionalno, realno, životno ne možete da živite u BiH", rekao je Dodik.

Naveo je kako će o neovisnosti Srpske govoriti možda još nekoliko godina, ali da će se to desiti, prenijela je Srna.

Dodik je napomenuo da na razini BiH Srpska ne uspijeva ostvariti ono što želi i da se ne mogu postići sustavna rješenja jer nema dogovora.

Promjena okolnosti

Ocijenio da su bitno promijenjene geopolitičke okolnosti i da Republika Srpska nikad nije imala veći broj prijatelja, navodeći mađarskog premijera Viktora Orbana i slovačkog premijera Roberta Fica.

Dodik je istaknuo da Srpskoj treba podrška zemalja kao što su Kina, Rusija, Mađarska, Srbija, Slovačka i mnoge druge zemlje.

"Mislim da smo uspjeli napraviti dobar odnos i s predsjednikom Turske, i da u tom pogledu imamo razumijevanje. Imamo dobro razumijevanje i s rukovodstvom Hrvatske. Mi smo gradili Republiku Srpsku da ne bude nikom sporna", rekao je Dodik, navodeći da će se oni kojima bude sporna njezina neovinost vremenom na to navići.

Kopirati
Drag cursor here to close