Glasovanje u Srbiji

Dodik najavio obračun: Nismo očekivali napad iz Beograda na Srbe u RS

Dodik je rekao da su napadi na Srbe iz Republike Srpske nešto što nisu očekivali i da je činjenica da napadi dolaze iz Beograda za njih bolna.
Vijesti / Politika | 22. 12. 2023. u 07:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik komentirao je izjave kandidata izborne liste "Srbija protiv nasilja" i njihovih pristalica te se osvrnuo na napade upućene glasačima koji su došli iz RS.

Dodik je rekao da su napadi na Srbe iz Republike Srpske nešto što nisu očekivali i da je činjenica da napadi dolaze iz Beograda za njih bolna.

"Mi nismo protiv Srbije, mi smo dio jednog naroda, tako se osjećamo i veoma smo zainteresirani da Srbija bude najjača u regiji i da slave svaki njen uspjeh", kazao je Dodik za Nacionalni dnevnik TV Pink.

Rekao je da su glasači iz RS-a ostvarili svoje zakonsko pravo te da je nezadovoljan brojem ljudi koji imaju pravo glasa, a dolaze iz ovog entiteta, a o čemu će razgovarati sa rukovodstvom Srbije.

Dodik je istaknuo da će se sa ljudima koji su protiv Srba iz Republike Srpske obračunati političkim dijalogom.

Podsjetimo, opozicija je optužila vladajuće strukture u Srbiji da su organizirano dovodili osobe iz RS koje imaju i državljanstvo Srbije te im prijavljivali mjesto prebivališta u Beogradu kako bi imali pravo glasa i na gradskim izborima.

Opozicija smatra da je pokradena i da je vlast krađom proglasila pobjedu te da nitko osim Beograđana ne treba odlučivati o lokalnoj vlasti.

Prosvjedi u Beogradu nastavljeni su svakog dana u večernjim satima, a traži se poništavanje izbora.

Pojedinci su čak počeli i štrajk glađu.

Kopirati
Drag cursor here to close