Odlazak na ročište

Dodik o zagađenju u Sarajevu i diplomama u WC školjki

On je ponovio da su Sud i Tužiteljstvo BiH neustavni, kao i odluka koju je nametnuo Christian Schmidt i zbog koje se sudi njemu i Lukiću.
Vijesti / Politika | 20. 12. 2023. u 15:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Sudu BiH ponovno je odgođeno ročište predsjedniku RS Miloradu Dodiku koji se obratio novinarima.

"Sudac je pravilno postupio, jer poštuje proceduru, kao i mi, za razliku od Tužiteljstva koje ne poštuje", rekao je on.

Schmidt nametnuo odluku

On je ponovio da su Sud i Tužiteljstvo BiH neustavni, kao i odluka koju je nametnuo Christian Schmidt i zbog koje se sudi njemu i Lukiću.

"Sudac mi djeluje profesionalno, a moj odnos prema ovom sudu nije vezan za njega osobno, već za instituciju", rekao je Dodik.

On je upitao i "kakvi su to pravnici koji ne mogu da pročitaju Kazneni zakon BiH, gdje piše da isključivo Parlamentarna skupština BiH donosi zakone, a nije predviđeno ni da predlagač može biti visoki predstavnik - špekulant i lažljivac kakav je Schmidt. On je jednog dana samo ušetao u BiH i rekao da je visoki predstavnik. Ne postoji visoki predstavnik međunarodne zajednice".

"Mi da vjerujemo takvim kao što je Murphy, prepotentnim lažljivcima. Dajte nam Ustav, po Ustavu ćemo se ponašati. Nemamo ništa protiv BiH. Nemojte se brinuti, nećemo živjeti u ovakvoj BiH".

"Ovaj lažljivac jučer prijeti da će nešto nametnuti. Zamislite to, da neko nameće izmjene Izbornog zakona. I kaže ako se Dodik buni, on krade izbore" rekao je Dodik.

Neprihvatljivo nametanje izbornih pravila

Dotaknuo se i Središnjeg izbornog povjerenstva.

"Središnje izborno povjerenstvo, kojom upravljaju PDP, SDA i SDS, prebrojalo je listiće", naveo je on, govoreći o glasinama o izbornim krađama, te dodao:

"Neprihvatljivo je da živite u zemlji u kojom vam neko nameće izborna pravila. Mi to nećemo dozvoliti. Istog dana kada to uradi, a sada ga pozivam da to uradi, mi ćemo donijeti svoj zakon u RS".

"Kako je to moguće, onda svi pravnici trebaju baciti diplome u WC školjku. Zašto pravite od nas debilnu zemlju? Ja kada to kažem, onda sam separatista"?

Video: Dodik: Uživate što dolazim po ovakvom vremenu u Sarajevo, najzagađeniji grad na svijetu

"Ako muslimani uživaju u tome što dolazim ovdje, što dolazim u Sarajevo, najzagađeniji grad na svijetu, iz Laktaša, koji su najčišći grad".

Povjerenje u Sud

Upitan osjeća li neku vrstu pritiska tijekom ovog postupka, Dodik je odgovorio:

"Kako ne osjećam pritisak smrada američkog veleposlanika. Svaki dan nešto radi. Je li moguće da predsjednik Suda može biti priveden jer se miješao u sudske procese. I vi sad očekujete da ja imam povjerenje u Sud. Ja mislim da je sve to namješteno. Ovo je porazno za Ameriku. Ako je točno ovo za što je osumnjičen sudac Suda BiH, onda je sporno sve što je on radio, sve što je provedeno".

Kopirati
Drag cursor here to close