Bugojno

Mlaćo neće biti počasni građanin

Jedan od kriterija koje sadrži javni natječaj za dodjelu općinskih priznanja bio je i da se osobu koja se predlaže za počasnog građanina uvažava među susjedima i sugrađanima svih nacionalnosti.
Vijesti / Politika | 14. 05. 2019. u 14:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dževad Mlaćo ipak neće biti u utrci za titulu počasnog građanina iako su na adresu Povjerenstva za izbor i imenovanja općine Bugojno stigla tri prijedloga da ga se proglasi počasnim građaninom.

Večenji list objavio je kako prijedlog o Mlaćinoj kandidaturi nije dobio potporu članova Povjerenstva za izbor i imenovanja jer Mlaćo ne zadovoljava neke od najvažnijih kriterija.

''Među ostalim, ne može mu se pripisati širenje mira u zemlji i inozemstvu zbog ratne uloge prvog čovjeka Ratnog predsjedništva kada je iz Bugojna protjerano 15 tisuća Hrvata, 311 ih je ubijeno, a oko dvije tisuće zatočenih prošlo je višemjesečne torture logora Armije BiH, dok je sudbina 19 nasilno odvedenih i do danas nepoznata'', piše Večernjak.

Jedan od kriterija koje sadrži javni natječaj za dodjelu općinskih priznanja bio je i da se osobu koja se predlaže za počasnog građanina uvažava među susjedima i sugrađanima svih nacionalnosti.

''Iako ga većina Bošnjaka poštuje, Mlaću bugojanski Hrvati smatraju jednim od glavnih kreatora zločina nad pripadnicima ovog naroda, za progone, ubojstva i mučenja, otvaranja logora i torture, nasilna odvođenja i nestanak te uništavanje imovine u vlasništvu Hrvata, kao i katoličkih vjerskih objekata'', piše Večernjak i dodaje kako za takvu osobu Hrvati Bugojna nemaju niti mogu imati poštovanja.

''Nakon rasprave o prijedlozima da se Mlaću proglasi počasnim građaninom Bugojna, i preostali članovi Povjerenstva za izbor i imenovanja složili su se kako navedeni ne zadovoljava neke od najvažnijih kriterija te smo usvojili zaključak da ove godine nitko od predloženih kandidata ne zadovoljava propisane kriterije. Povjerenstvo je usvojilo zaključak da plaketu općine ove godine dobije jedino Dom zdravlja Bugojno'', potvrdio je i Miroslav Zelić, jedan od članova Povjerenstva za izbor i imenovanja općine Bugojno.



Kopirati
Drag cursor here to close