''Izrugivanje Hrvatima''

Traže da Dževad Mlaćo postane počasni građanin Bugojna

''Ako se čašću smatra od Hrvata etnički očistiti Bugojno, a potom im otimati zemlju i na sve moguće načine opstruirati povratak, onda Mlaćo treba dobiti titulu'', ironično je rekao bivši logoraš iz Bugojna
Vijesti / Politika | 08. 05. 2019. u 18:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na adresu Općinskog povjerenstva za izbor i imenovanja stigla su čak tri prijedloga za proglašenje Dževada Mlaće, počasnim građaninom Bugojna.

Mlaćo, predsjednik Ratnog predsjedništva Bugojna, se smatra odgovornim za zločine počinjene nad Hrvatima u bugojanskoj općini, no nikada nije kažnjeno procesuiran.

Inače, o Mlaćinoj kandidaturi odlučuje se na sutrašnjoj sjednici. Prijedloge za dodjelu počasne titule Mlaći poslala su tri predlagatelja Mustafa Ugarak, danas neovisni vijećnik, bivši kadar SDA, dok druga dva prijedloga potpisuju čelnici Patriotske lige Kemal Balihodžić te Udruge ratnih vojnih invalida Bugojna Sabahudin Velić.

U obrazloženju prijedloga navode se infrastrukturni projekti za koje predlagatelji tvrde da su realizirani zahvaljujući Mlaćinom potpori. Među njima i Poslovna zona Podgaj, koja je kako Večernji list piše, izgrađena na zemljištu otetom Hrvatima.

Miroslav Zelić, bivši zatočenik bugojanski logora, danas predsjednik HVIDR-e u Bugojnu također je član Povjerenstva za izbor i imenovanja pred kojim će se naći prijedlog da se Mlaćo proglasi počasnim građaninom Bugojna.

''Ovo je nastavak izrugivanja hrvatskim žrtvama koje se sustavno provodi već godinama. Umjesto da odgovara zbog svoje ratne ali i poratne uloge u progonu i gaženju prava Hrvatima, predlaže ga se počasnim građaninom. Ako se čašću smatra od Hrvata etnički očistiti Bugojno, a potom im otimati zemlju i na sve moguće načine opstruirati povratak, onda Mlaćo treba dobiti titulu'', rekao je za Večernji list Zelić.

Predstavnici Udruga proizašlih iz Domovinskog rata Bugojna dosad su u više navrata pozivali odgovorne u Tužiteljstvu BiH da pokrenu proces prema dokazima koje imaju protiv Mlaće još od 2007. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close