Po zakonu

Kupili smo stan Milici

Uobičajen način je bio da dužnosnici podnesu zahtjev Povjerenstvu za stambena pitanja. Dobivene stanove kasnije su mogli otkupiti od Vlade za simboličan iznos.
Vijesti / Politika | 11. 12. 2018. u 09:47 CIN

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dugogodišnja parlamentarka Milica Marković je dobila petosoban stan u Bijeljini, plaćen robnom rezervom mazuta. Iako je entitetska vlast u to vrijeme dijelila stanove dužnosnicima, Marković nije prošla zakonsku proceduru, već je za njezin slučaj smišljen drugi plan, objavio je Centar za istraživačko novinarstvo.

Sredinom 2000. godine tadašnja zastupnica Srpskog narodnog saveza (SNS) u Narodnoj skupštini RS Milica Marković je tražila od premijera Milorada Dodika da joj Vlada RS-a kupi stan. Ona je u to vrijeme brinula o dvoje djece i živjela u tuđem stanu iz kojeg je morala izaći.

  

Vlast je tada uvelike pomagala dužnosnicima koji su živjeli u ''neadekvatnim'' stanovima ili ih nisu ni imali. Uobičajen način je bio da dužnosnici podnesu zahtjev Povjerenstvu za stambena pitanja. Dobivene stanove kasnije su mogli otkupiti od Vlade za simboličan iznos.

Marković je smatrala kako i ona ima pravo da dobije stan, a premijer Dodik joj je obećao pomoći. Tri mjeseca kasnije Republička direkcija za robne rezerve RS-a je u dogovoru a državnim poduzećem Drina platila petosoban stan u Bijeljini privatnoj firmi Welting. Direktori ovih poduzeća su 2001. godine optuženi da su oštetili proračun RS-a u namjeri da Marković kupe stan. Jedanaest godina kasnije su oslobođeni optužbi jer Marković u tom trenutku nije bila formalna vlasnica stana, a proračun nije oštećen.

No, novinari Centra za istraživačko novinarstvo (CIN) su otkrili da je Milica Marković od 2016. godine upisana kao vlasnica stana.

  / 

 

Kopirati
Drag cursor here to close