Vijeće prepucavača

Košarac i Helez u rovovima

Helez je najavio podnošenje krivičnih prijava protiv ministara koji obore točku dnevnog reda. Košarac je odgovorio.
Vijesti / Politika | 26. 01. 2024. u 11:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zamjenik predsjedateljice Vijeća ministara BiH, Staša Košarac, rekao je kako nijedan akt na državnoj razini neće biti usvojen bez suglasnosti Republike Srpske i da ministar obrane BiH, Zukan Helez, nakon svake sjednice može ići u Tužiteljstvo i podnositi krivične prijave protiv srpskih ministara.

"To se odnosi i na Ministarstvo obrane BiH. Dakle, bez suglasnosti srpskog člana Predsjedništva BiH i institucija Srpske, nijedna Helezova točka neće proći na Vijeću ministara BiH. Pa neka podnosi krivične prijave do mile volje!", poručio je Košarac.

Politika srpskih ministara

Naglasio da je politika srpskih ministara u Sarajevu politika institucija Republike Srpske i poručio Helezu da to mora konačno shvatiti i naučiti.

"Nema tog Heleza koji će nas disciplinirati da radimo po volji inih 'heleza' i njihovih zapadnih mentora. Naša disciplina je obveza i odgovornost prema Republici Srpskoj. Nijedna odluka na štetu Srpske neće proći na Vijeću ministara BiH", poručio je Košarac.

Kaže kako je jasno ''da postoje strukture u FBiH koje, pod pritiskom američkog i drugih zapadnih veleposlanstava, žele da napuste partnerstvo''.

''Jednako tako, mi smo mogli da biramo i drugog partnera iz FBiH, a ne 'Trojku'. Mislim da u povijesti nije zapamćena praksa da jedan ministar u SM BiH podnosi krivične prijave protiv svog zamjenika", naveo je Košarac.

Rov

Naime, gostujući na FTV-u, Helez je rekao kako na sjednice Vijeća ministara BiH ide kao u rov zbog ministara iz Republike Srpske koji, kako tvrdi, uputstva dobijaju od predsjednika Srpske Milorada Dodika, te najavio krivične prijave protiv njih zbog skidanja nekih točaka sa dnevnog reda, posebno vezanim za njegov resor obrane.

''Umjesto da idemo na Vijeće ministara s nekim elanom da usvojimo puno kvalitetnih zakona, ja kao da idem u rov. To je puno stresa'', rekao je Helez za FTV.

Najavio je i podnošenje krivičnih prijava protiv ministara koji obore točku dnevnog reda, dodajući da je već podnio neke krivične prijave ali da nema odgovora iz Tužiteljstva BiH.

"Sljedeća krivična prijava koja će biti ozbiljna. Oni zaustavljaju točke iz Ministarstva odbrane, sve što se radi u Oružanim snagama, zaustavljaju ministri iz Republike Srpske. Ima član zakona koji to regulira. Sljedeća točka dnevnog reda koju obore – ide krivična prijava i neka odgovaraju za ono što rade protiv ove države", rekao je Helez.

Podsjetimo, Helez je podnio krivične prijave protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, svog zamjenika Aleksandra Goganovića i pukovnika Oružanih snaga BiH Milana Damjanića zbog obilježavanja Dana RS-a.

 

Kopirati
Drag cursor here to close