Odgovor na odgovor

Košarac: RS je država, Helez je megafon

Košarac je ocijenio da su notorne laži Heleza o "gorim danima i crnom scenariju za Republiku Srpsku" plod njegovih ''morbidnih želja…''
Vijesti / Politika | 10. 08. 2023. u 13:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac izjavio je da o sudbini Republike Srpske odlučuje narod, a ne Sarajevo niti zapadna veleposlanstva, te je ministru obrane BiH, Zukanu Helezu, i njegovim političkim partnerima poručio da počiste svoje dvorište i konačno konsolidiraju političke odnose u Federaciji BiH.

Fantaziranje

Košarac je za Srnu ocijenio da su notorne laži Heleza o "gorim danima i crnom scenariju za Republiku Srpsku" plod njegovih ''morbidnih želja za nestanak Srpske i fantaziranja o unitarnoj BiH''.

Helez je, komentirajući obustavu njemačkih projekata u RS, rekao kako ''tek predstoje gori dani i crni scenarij za manji bh. entitet zahvaljujući suludoj i neodgovornoj politici Milorada Dodika, apsolutnog vladara toga manjeg entiteta''.

''Mislim da će i druge države pratiti Njemačku, barem prema informacijama kojim ja raspolažem, posebno one koje su ekonomski moćnije što je još teže za RS. Opet kažem nije mi drago zbog običnih ljudi koji će ispaštati zbog Dodika i njegovih suradnika, ali očito da ne postoji drugi način da se zaustavi taj njegov divljački napad na suverenitet BiH'', rekao je Helez.

Košarac pak kaže kako su ''potresi u koaliciji u FBiH istinski `crni dani` za tu strukturu''.

Nisu sposobni

''Godinu dana nisu sposobni i ne mogu da se organiziraju i funkcioniraju, čak ni uz svesrdnu pomoć američkog Veleposlanstva. Nema općine u kojoj nemaju problema, federalni parlament ne funkcionira... Neka se bave problemima u FBiH, nemaju šta da gledaju u Republiku Srpsku", poručio je Košarac.

Dodao je kako je RS, za razliku od FBiH, politički i financijski stabilna.

"Republika Srpska je država koja ima svoju teritoriju, narod i vlast. Ima odgovorno rukovodstvo i funkcionalne institucije, kao i prijatelje u regiji, Europi i svijetu", naglasio je Košarac, te dodao kako u RS nemaju ''problem s tim da strankama u FBiH damo satove o tome kako funkcioniraju institucije i koalicije''.

''Nije sramota pitati'', poručio je Košarac nazvavši Heleza ''megafonom negativnih narativa''.

Kopirati
Drag cursor here to close