Zaprimljeni zahtjevi

Kordić o osvjetljavanju: Nećemo politizirati

Rekao je kako nesvrstanost Grada Mostara ne vidi kao nedostatak empatije, nego kao puki odmak od politiziranja.
Vijesti / Politika | 14. 05. 2021. u 15:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Unatoč tome da smo zaprimili zahtjev za osvjetljavanje Starog Mosta i za Hrvatski dom Herceg Stjepan Kosača, odlučili smo odbiti sve te zahtjeve iz nekoliko razloga'', rekao je gradonačelnik Mostara Mario Kordić za portal Bild govoreći o zahtjevima da se povodom sukoba Izraela i Palestine pruže podrške u gradu na Neretvi.

''Prema Konvenciji o zaštiti svjetske kulturne i prirodne baštine spomenici pod zaštitom UNESCO-a ne bi se smjeli dovoditi u bilo kakav politički kontekst i to je priča oko Starog Mosta koji jest pod zaštitom UNESCO-a. S druge strane, postoje objekti koji nisu pod zaštitom, ali smo odlučili ne praviti bilo kakvu razliku niti politizirati bilo koji objekt u našem Gradu'', rekao je nam Kordić.

Rekao je kako nesvrstanost Grada Mostara ne vidi kao nedostatak empatije, nego kao puki odmak od politiziranja.

''Naravno da to što nećemo pristajati na bilo kakvo politiziranje naših objekata, a posebno ne svrstavati se na bilo čiju stranu u nekim sukobima, ne znači da nemamo empatiju prema svim žrtvama u bilo kojem sukobu. Upravo suprotno, suosjećamo sa svim žrtvama i naša je želja da svi ratni i svaki drugi sukobi prestanu'', zaključio je Kordić.

Inače, u Bosni i Hercegovini se zauzimaju strane kad je u pitanju ovaj sukob. Tako je netko izvjesio zastavu Palestine na mostarski Stari most dok je u Sarajevu osvijetljena Vijećnica. U Banja Luci i Trebinju dana je podrška Izraelu.

U Sarajevu je pak danas održan skup podrške palestinskom narodu.

Kopirati
Drag cursor here to close