Samoinicijativno

Na Starom mostu zavijorila zastava Palestine

Trenutni sukob Izraela i Palestine najžešći od rata 2014. u Pojasu Gaze, a raste zabrinutost da bi situacija mogla dodatno eskalirati.
Vijesti / Politika | 12. 05. 2021. u 22:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Grupa građana, odlučila je simbol Mostara iskoristiti za solidarnost s palestinskim žrtvama, navodno, bez dozvole Grada.

"Iako grupa građana koja je tražila od Gradske uprave i gradonačelnika nije dobila dozvolu da se Stari most osvijetli bojama palestinske zastave, druga neformalna grupa građana je odlučila da spusti zastavu Palestine sa Starog mosta i na taj način izraze solidarnost Mostara sa nevinim žrtvama i njihovim obiteljima", kazali su za Klix.

Podsjetimo, najmanje 56 ljudi ubijeno je u Gazi od ponedjeljka kada je situacija eskalirala, objavilo je ministarstvo zdravstva Pojasa Gaze.

U Izraelu je ubijeno šestero ljudi, rekli su izraelski zdravstveni dužnosnici.

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu objavio je da je među ubijenima palestinskim militantima brigadir Hamasa za grad Gazu.

"To je samo početak. Gađat ćemo ih kako nisu ni sanjali da je moguće", rekao je.

Ubrzo nakon te objave Hamas je ispalio velik broj raketa na izraelski grad Ashdod, a izraelski mediji javljaju da se vojska priprema za nove raketne napade na Tel Aviv.

Trenutni je sukob najžešći od rata 2014. u Pojasu Gaze, a raste zabrinutost da bi situacija mogla dodatno eskalirati.

Kopirati
Drag cursor here to close